Τρόμος στην Τουρκία: Ο Τραμπ γεμίζει με νέες βάσεις το Αιγαίο!

Τρόμος στην Τουρκία: Ο Τραμπ γεμίζει με νέες βάσεις το Αιγαίο!

Η κρίση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία έχει κάνει εντονότερο το ενδιαφέρον της Αμερικής για εξεύρεση νέων σημείων για τις στρατιωτικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ.

Στις ήδη γνωστές πληροφορίες για αναβάθμιση της Ανδραβίδας και του Αράξου, για τη δημιουργία βάσεων drones στη Λάρισα και ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη προστίθενται τώρα και δύο νέες βάσεις σε Σύρο και Κάλυμνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», πρώτος στόχος των ΗΠΑ είναι η μετατροπή της Σύρου σε στρατηγικής σημασίας σημείο επισκευής και ανεφοδιασμού των πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Ο πρέσβης Πάιατ δήλωσε πρόσφατα ότι τα ναυπηγεία στο Νεώριο πρέπει να αγοραστούν από επιχείρηση που ανήκει σε χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ και γι’ αυτό επιδεικνύεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, συζητείται και η ανακατασκευή - αναβάθμιση του λιμανιού της Ερμούπολης, ώστε να είναι δυνατή η πρόσδεση μεγάλων πλοίων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αποταθεί στην αμερικανική πρεσβεία και έχει προτείνει την κατασκευή ενός μεγάλου ελικοδρομίου σε ένα επίπεδο νησάκι έξω από την Κάλυμνο, προκειμένου να αποτελέσει τόπο προσγείωσης και ανεφοδιασμού συμμαχικών ελικοπτέρων.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στον ελληνικό στρατό: Αυτό είναι το έγγραφο - αποκάλυψη της Τουρκίας

Ραγδαίες εξελίξεις: 7.000 Έλληνες στρατιώτες μεταφέρονται σε Αιγαίο και Έβρο