ΕΘΝΙΚΑ

Η εαρινή σύναξη πρακτόρων στην Ελλάδα και ο φόβος της τουρκικής ΜΙΤ

Η εαρινή σύναξη πρακτόρων στην Ελλάδα και ο φόβος της τουρκικής ΜΙΤ

Έλληνες στρατιωτικοί | Ειδήσεις: Το σχέδιο Ερντογάν να μας σύρει σε σιωπηρή διαπραγμάτευση και ανταλλαγή – Το χειρότερο σενάριο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι γεγονός – Κίνδυνος για δημιουργία αποσταθεροποίησης από τις δυνάμεις της τουρκικής ΜΙΤ που δρουν στην Ελλάδα.

Πόσο μακριά θα πάει ο Ερντογάν τη βαλίτσα με τους Έλληνες στρατιωτικούς;

Όσοι περίμεναν ότι η υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν γραφειοκρατικής φύσεως, έπεσαν έξω.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επιχειρεί σιωπηρά να δημιουργήσει συνθήκες διαπραγμάτευσης – ανταλλαγής.

Σε αυτό το σκληρό πόκερ η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να μην συμμετάσχει από το πρώτο λεπτό της σύλληψης.

Μιλάμε λοιπόν ευθέως για εκβιαστική διαπραγμάτευση που σχετίζεται άμεσα με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Βασικός κανόνας είναι ότι κατά τη διάρκεια μιας κρίσης - διαπραγμάτευσης ποτέ μα ποτέ δεν αλλάζεις το όριο κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Το όριο δεν παραβιάζεται διότι αν το αντιληφθεί η άλλη πλευρά δεν θα σταματήσει.

Η ελληνική πλευρά έβαλε το όριο πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Θα ήταν λάθος να το αλλάξει τώρα...

Ποιο είναι το όριο;

«Δεν κάνω κανένα παζάρι, δεν κάνω ανταλλαγή».

Ο Ερντογάν περιμένει τηλέφωνο από τον Τσίπρα και αυτή είναι η ταμπακιέρα της υπόθεσης.

Είναι προφανές ότι ακόμα κι αν ο Τσίπρας δεν έχει BATNA (Best Alternative To a Negotiated Agreement) θα είναι έγκλημα να αλλάξει τώρα στρατηγική.

Όσο οδυνηρό κι αν ακούγεται είναι μονόδρομος πλέον...

Η υπόθεση θα πάει πολύ μακριά και μπαίνουμε πλέον σε αχαρτογράφητα νερά.

Ποια όμως είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα;

  • Ο Καμμένος έκανε λόγο για 15 χρόνια φυλάκισης.
  • Εδώ και αρκετές ημέρες ο ΥΠ.ΕΘ.Α μιλάει για ομηρεία.
  • Τώρα μιλάει για «προσχεδιασμένη» σύλληψη.
  • Για πρώτη φορά μίλησε για «Εξπρές του Μεσονυχτίου», συνειρμός που έχει ιδιαίτερη σημασία.
  • Δεν υπάρχει κανένα κανάλι επικοινωνίας των ελληνικών αρχών με τους 2 Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη
  • Το Μαξίμου ξαφνικά ανεβάζει τους τόνους, ενώ το πρώτο διάστημα τηρούσε στάση αναμονής.

Συμπερασματικά: Υπάρχει έντονη υποψία ότι η τουρκική πλευρά θα επιχειρήσει να αποδώσει στους δυο Έλληνες κατηγορίες – σοκ και να επιβάλλει ποινές που θα καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολο το πρόβλημα. Οι κατηγορίες δε σημαίνει ότι θα συνδέονται κατ’ ανάγκη με κατασκοπία… Αυτό το τελευταίο κρατήστε το κατά νου… Έχει τεράστια σημασία και συνδέεται απόλυτα με την αναφορά Καμμένου για «Εξπρές του Μεσονυχτίου».

Ο ρόλος της Τουρκικής ΜΙΤ

Κομβική περίοδος για την τύχη των δυο Ελλήνων αλλά και γενικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι το τέλος Απριλίου και οι αρχές Μάϊου, όπου αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι από το Ολυμπιακό χωριό όπου κρατούνται οι 8 Τούρκοι.

Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια τους επί ελληνικού εδάφους, παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει όλα όσα προβλέπονται για να το διασφαλίσει.

Η πρόσφατη δράση της Τουρκικής ΜΙΤ με την αρπαγή 6 «Γκιουλενιστών» από το Κόσοβο, αλλά και η υπόθεση Οτσαλάν είναι ακόμα νωπές.

Θυμίζουμε παράλληλα, τις απίστευτες αποκαλύψεις που είχε κάνει το 2017 στην εφημερίδα Realnews ο Εριχ Σμιτ-Εενμπομ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών για την Πολιτική Ειρήνης. Ο Ε. Σμιτ-Εενμπομ και το ινστιτούτο παρακολουθούν και καταγράφουν τη δράση των μυστικών υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα ο Ερντογάν έχει στήσει ένα τεράστιο δίκτυο πρακτόρων σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα.

«Χρησιμοποιείται ένα ευρύ φάσμα ατόμων. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως τουλάχιστον 30 Τούρκοι διπλωμάτες στη Γερμανία είναι πράκτορες της ΜΙΤ. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα δίκτυο εταιρειών τις οποίες η ΜΙΤ χρησιμοποιεί ως «βιτρίνα». Επιπλέον, χρησιμοποιούνται ιμάμηδες, οι οποίοι διορίζονται από το τουρκικό υπουργείο Θρησκευμάτων και των οποίων ο ρόλος είναι να κατασκοπεύουν τους Τούρκους συμπολίτες τους και να δίνουν πληροφορίες για αυτούς κατευθείαν στην Αγκυρα. Κατάσκοποι βρίσκονται ακόμη και σε συλλόγους γονέων, τουρκικές τράπεζες, τουριστικά γραφεία, καθώς και σε θρησκευτικές οργανώσεις».

«Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, οι τουρκικές υπηρεσίες δρουν με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Είναι ένα είδος υβριδικού πολέμου», είχε δηλώσει ο κ. Σμιτ Εενμπομ!

Ο φόβος «επέμβασης» των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών επί ελληνικού εδάφους είναι ορατός και ήδη έχει δημιουργήσει τεράστιο πονοκέφαλο στις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

Σχετικές ειδήσεις