ΕΘΝΙΚΑ

Αήθης επίθεση Τούρκου υπουργού στον Πάνο Καμμένο

Αήθης επίθεση Τούρκου υπουργού στον Πάνο Καμμένο

Αδυνατούν να κρύψουν τον εκνευρισμό τους οι Τούρκοι, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα επιδίδονται σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδος και Ελλήνων πολιτικών. Τη σκυτάλη των προσκλήσεων έλαβε αυτή τη φορά από τον Ερντογάν και τον Γιλντιρίμ ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος σε μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter καταφέρθηκε κατά του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Στο στόχαστρο του καθεστώτος Ερντογάν και πάλι ο υπουργός Άμυνας

Απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Τσελίκ έκανε λόγο για διπροσωπία από την πλευρά της καθώς από τη μία υποστηρίζει ότι πράττει βάσει αρχών αλλά από την άλλη δεν καταδικάζει αλλά επιτρέπει τις «διαρκώς προκλητικές» τοποθετήσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, τον οποίο αποκαλέι «αλαζόνα πολιτικό κωμικό, που απλώς φέρει έναν υπουργικό τίτλο», λίγες μέρες αφότου τον είχε χαρακτηρίσει «άμυαλο».

Πιο συγκεριμένα, ο κ. Τσελίκ αναφέρει ότι «η ΕΕ δε μπορεί να διακηρύσσει τις αρχές της και συνάμα να αγνοεί τις διαρκώς προκλητικές δηλώσεις του κ. Καμμένου», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού περί αποστολής επιπλέον στρατευμάτων στα σύνορα.

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του κατά της ελληνικής κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι «δίνει τη συναίνεσή της σε αυτόν τον προβοκάτορα που μιλά για ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων έναντι της Τουρκίας».

Αναφερόμενος δε στον έλληνα πρωθυπουργό σημειώνει: «Παρακολουθούμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Τσίπρα για τις πολιτικές και νομικές αρχές σε διάφορα ζητήματα. Υπενθυμίζουμε ότι η ανομία και η πρόκληση γίνονται από τον δικό του υπουργό».

Απευθυνόμενος τέλος στην ΕΕ, ο Ομέρ Τσελίκ τόνισε πως αν θέλει να λογίζεται ως επιθυμητός προορισμός για τα υποψήφια κράτη όπως η Τουρκία, δεν μπορεί να δίνει πάσα σε προκλητικές συμπεριφορές, καθώς διαφορετικά δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά κενή αλληλεγγύη».

Σχετικές ειδήσεις