ΕΘΝΙΚΑ

Επίθεση Τούρκου υπουργού στον Καμμένο: Είναι άμυαλος – Η ΕΕ ας προειδοποιήσει την Ελλάδα

Επίθεση Τούρκου υπουργού στον Καμμένο: Είναι άμυαλος – Η ΕΕ ας προειδοποιήσει την Ελλάδα

Εκνευρισμό και έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στην Τουρκία οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από την Ικαρία.

Στο στόχαστρο του καθεστώτος Ερντογάν και πάλι ο υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε αυστηρό μήνυμα «αποτροπής», διαμηνύοντας ότι όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει «έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα» θα αντιμετωπιστεί όπως αντιμετωπίστηκαν από τη χώρα στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 ή όποτε ο ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε.»

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ήταν αυτός που ανέλαβε από το καθεστώς του «σουλτάνου» να απαντήσει στον κ. Καμμένο και μάλιστα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

«Αν κοιτάξουμε τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού, βλέπουμε ότι δεν έχει μυαλό. Δεν μπορούν να μας αναφέρουν το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου. Σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, υπάρχει πρόβλημα και με την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προειδοποιήσει την Ελλάδα για τις δηλώσεις που γίνονται. Μια ευρωπαϊκή χώρα, αν έχει καλές σχέσεις με τους γείτονες, δεν θα πει μόνο στη γειτονική χώρα να διορθώσει τις σχέσεις, αλλά και στην ίδια τη χώρα μέλος πρέπει να γίνει αυτό. Πρέπει να διατηρήσουμε την εικόνα που διαμορθώθηκε στη Βάρνα», είπε ο Τσελίκ.

Σχετικές ειδήσεις