ΕΘΝΙΚΑ

Έλληνες στρατιωτικοί: Ανάσταση στη φυλακή - Συγκίνηση στη συνάντηση με το Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως

Έλληνες στρατιωτικοί: Ανάσταση στη φυλακή - Συγκίνηση στη συνάντηση με το Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως

Έλληνες στρατιωτικοι | Ειδήσεις: Ζουν εδώ και περίπου 40 ημέρες τον εφιάλτη του εγκλεισμού, όντας κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην Αδριανούπολη. Όμως, το μήνυμα της Ανάστασης έφτασε, τόσο για τον υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη, όσο και για τον ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μετά και την επίσκεψη που δέχτηκαν στο κελί τους ανήμερα το Πάσχα από το Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο.

Καλά στην υγεία τους οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζης - Έλαβαν τη Θεία Κοινωνία τα δύο παλικάρια που παραμένουν κρατούμενοι εδώ και 40 ημέρες - Τι ευχήθηκαν κατά τη συνάντησή τους με το Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος έστειλε τον κ. Αμφιλόχιο ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας, για να σταθεί στο πλευρό των δύο παλικαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έλαβαν τη Θεία Κοινωνία, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η συνάντηση κράτησε περίπου 75 λεπτά. Κατά τη διάρκειά της, ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως τούς μετέλαβε και τους μετέφερε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη με τις ευχές, για τη σύντομη απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι καλά στην υγεία τους, ενώ στις πρώτες κουβέντες που είχαν με τον κ. Αμφιλόχιο ευχήθηκαν να τους αξιώσει ο Θεός να αποφυλακιστούν και να φιλήσουν το χέρι του κ. Βαρθολομαίου, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη

vartholomaios

Υπενθυμίζεται ότι τη συνάντηση του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είχε προαναγγείλει από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (07/04/2018), ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Στο πασχαλινό μήνυμά του Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το »Χριστός Ανέστη» και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους. Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας».

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις