ΕΘΝΙΚΑ

Πτώση Mirage 2000-5: «Ακούνε» στο βυθό τον καταγραφέα του μοιραίου αεροσκάφους

Πτώση Mirage 2000-5: «Ακούνε» στο βυθό τον καταγραφέα του μοιραίου αεροσκάφους

Στη Σκύρο επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συλλέγει στοιχεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του Mirage 2000-5 , εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Στην περιοχή, σύμφωνα με το Real, βρίσκονται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συλλέγουν στοιχεία, όπως επίσης και τα εξειδικευμένα σε θέματα καταδύσεων σε μεγάλα βάθη, στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίζουν το έργο της.

Προς το παρόν οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό του αεροσκάφους και κατ' επέκταση του καταγραφέα πτήσης που υπάρχει σε αυτό και στα στοιχεία πτήσης του δευτέρου Mirage 2000-5.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί ηχητικό σήμα από το «μαύρο κουτί» που βρίσκεται σε βάθος 297 μέτρων στο βυθό της θάλασσας, 9 ν.μ. βορειοανατολικά της Σκύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάθεση της επιτροπής διερεύνησης βρίσκεται ήδη ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφονται μερικές από τις τελευταίες σκηνές της τραγωδίας στο Αιγαίο με τη συντριβή του Mirage και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ