ΕΘΝΙΚΑ

Συνεχίζουν τη γελοία προβοκάτσια οι Τούρκοι: «Βατραχάνθρωποι κατέβασαν τη σημαία από τον Ανθρωποφά»

Συνεχίζουν τη γελοία προβοκάτσια οι Τούρκοι: «Βατραχάνθρωποι κατέβασαν τη σημαία από τον Ανθρωποφά»

Στα άκρα τραβά ο τουρκικός Τύπος και σήμερα, Τρίτη (17/04/2018) το θέμα με το δήθεν επεισόδιο της υποστολής της ελληνικής σημαίας που είχαν υψώσει νωρίτερα τρεις νεαροί Έλληνες στη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς, με την εφημερίδα Hurriyet να φτάνει στο σημείο να κάνει λόγο για «στοχευμένη πρόκληση» από την ελληνική πλευρά!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ

Τη στιγμή που η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνουν πως ουδέποτε υπήρξε τέτοιο περιστατικό και ο δήμαρχος Φούρνων τονίζει σε δηλώσεις του προς το Newsbomb.gr ότι «δεν κατέβηκε η ελληνική σημαία και πως κυματίζει κανονικά», οι Τούρκοι επιμένουν στην τακτική των προκλήσεων και των υψηλών τόνων.

Διαβάστε σχετικά:

Ειδικότερα, στο πρωτοσέλιδο της Hurriyet υποστηρίζεται πως αμέσως μετά το περιστατικό βατραχάνθρωποι των τουρκικών ειδικών δυνάμεων πήγαν στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς και κατέβασαν την ελληνική σημαία.

hyrriyet protoselido

Επί της ουσίας, οι Τούρκοι επιμένουν εμμονικά σε ένα απόλυτα βρώμικο παιχνίδι προβοκάτσιας, με το δημοσίευμα να αναφέρει σχετικά: «Η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες το Σάββατο επικοινώνησαν με τις ελληνικές, σε διαφορετικά επίπεδα, και απαίτησαν από την Αθήνα να βάλει τέρμα σε αυτή την πρόκληση αμέσως κατεβάζοντας τη σημαία».

«Η σημαία, ωστόσο», όπως λέει η Hurriyet «έμεινε στη θέση της και έτσι τη νύχτα ομάδα βατραχανθρώπων της SAT πήγε στη νησίδα κατέβασε τη σημαία και την πήρε μαζί της στην Τουρκία».

Yeni Safak: «Αθήνα, ποιος είναι ο υπεργολάβος σου;»

yenisafak

Κι αν η τουρκική Hurriyet τραβάει το όλο ζήτημα στα άκρα, τότε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak» το... τερματίζει. Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Αθήνα, ποιος είναι ο υπεργολάβος σου;», υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα ενθαρρυμένη από την ισχυρή παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, κλιμακώνει τις προκλήσεις της σε βάρος της Τουρκίας» (!) και ότι η ίδια στήνει προβοκάτσια με το επεισόδιο στη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς.

Προφανώς, ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου λησμονεί πως και η Τουρκία είναι χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ και πως ήταν ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, εκείνος που ξεκίνησε αυτή την περίεργη ιστορία.

Πάντως, οπως και η Hurriyet, έτσι και η Yeni Safak υποστηρίζει πως Τούρκοι βατραχάνθρωποι υπέστειλαν την ελληνική σημαία από τη νησίδα.

Και το παιχνίδι της προβοκάτσιας καλά κρατεί...

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις