ΕΘΝΙΚΑ

Βολές Τσελίκ κατά Καμμένου: Οι προκλήσεις δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος

Βολές Τσελίκ κατά Καμμένου: Οι προκλήσεις δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος

Με ένα ειρωνικό tweet κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σχολίασε την Τετάρτη (18/04/2018)υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ,όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του από τοΚαστελλόριζο, για τις τουρκικές προκλήσεις

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι "οι προκλήσεις και η επιθετικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος". Ο υπουργός Άμυνας του, θα πρέπει να ακούσει αυτή τη φράση, να την απομνημονεύσει και να την επαναλαμβάνει κάθε μέρα» έγραψε ο Τσελίκ.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός δήλωσε την Τρίτη, από το ακριτικό Καστελλόριζο πως: «Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή αυτής της γης», ενώ ξεκαθάρισε πως «κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα, έχουμε αξίες και θα τις υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο κι αν χρειαστεί».

Απευθυνόμενος στη γειτονική Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε διπλό μήνυμα: «Από τη μια μήνυμα συνεργασίας και συνεννόησης, μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά και μήνυμα αποφασιστικότητας προς τους «γείτονες που δεν μας συμπεριφέρονται πάντα όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες. Διάγουμε μια περίοδο αστάθειας που δεν συνάδει με τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου», όπως είπε χαρακτηριστικά.