Το 'πε και το 'κανε ο Ερντογάν: Πλημμυρίζει την Ελλάδα με πρόσφυγες!

Newsroom Newsroom

Το 'πε και το 'κανε ο  Ερντογάν: Πλημμυρίζει την Ελλάδα με πρόσφυγες!

Ο Ερντογάν τελικά έκανε πράξη τις απειλές του και αρχίζει να πλημμυρίζει την Ελλάδα με πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας δήλωσε σήμερα στην Βουλή πως υπάρχουν συνεχώς αυξανόμενες ροές στα νησιά αλλά και ανησυχητική αύξηση ροών στον Έβρο.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το άσυλο ο κ. Βίτσας είπε ότι το 2018 και ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση της Βάρνας είχαμε αυξημένες ροές αλλά και νέους δρόμους εισόδου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στα νησιά είχαμε 2.168 νέες εισόδους τον Απρίλιο με κύριο βάρος στη Μυτιλήνη όπου υπήρξαν 1.189 είσοδοι. Επιπλέον, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι σήμερα υπήρξαν 206 νέες είσοδοι προσφύγων στη Μυτιλήνη. Συνολικά από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο οι νέες είσοδοι ήταν 7.594.

Ενώ, το 2017 είχαμε 54 εισόδους την ημέρα, το πρώτο δίμηνο του 2018 είχαμε 62 με 66 εισόδους οι οποίες αυξήθηκαν μετά την Βάρνα σε 126 την ημέρα και τις τελευταίες μέρες αυξάνονται σε 200 την ημέρα. «Έχουμε πια μια τάση αυξητική. Με ανησυχεί αλλά δεν με τρομάζει όσον αφορά τα νησιά. Αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό είναι η τεράστια αύξηση από τον Έβρο. Στο χρονικό διάστημα που εισήλθαν 2.168 στα νησιά ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα εισήλθαν 2.700 από τον Έβρο. Σήμερα το πρωί στον Έβρο είχαμε 340 εισόδους!» τόνισε.

Ο κ. Βίτσας ανέφερε ακόμη ότι έγιναν 4.784 μεταφορές ευάλωτων προσφύγων και ασυνόδευτων παιδιών που πήραν άσυλο στην ενδοχώρα ενώ 112 ήταν οι επιστροφές με βάση την κοινή δήλωση ευρωπαϊκής ένωσης Τουρκίας.

Πάνω από 270 πρόσφυγες και μετανάστες κατέφθασαν μόνο σήμερα στη Μυτιλήνη

Στο μεταξύ, στους 2.349 αυξήθηκαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τη 1η Απριλίου, μετά τη σημερινή άφιξη 278 ατόμων στη Μυτιλήνη.

Μόνο στη Μυτιλήνη, από την αρχή του μήνα πέρασαν 1.462 αλλοδαποί - αριθμός που αυξάνει σχεδόν σε 7.000 τον αριθμό των όσων διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας και συνολικά σε 9.062 τον αριθμό των εγκλωβισμένων στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved