ΕΘΝΙΚΑ

Επική γκάφα των Τούρκων για «στρατιωτικές ασκήσεις με γυναίκες και παιδιά στην Κύπρο» (pics)

Επική γκάφα των Τούρκων για «στρατιωτικές ασκήσεις με γυναίκες και παιδιά στην Κύπρο» (pics)

Σε ένα τρομερό ατόπημα, στο πλαίσιο φυσικά της τουρκικής προπαγάνδας, υπέπεσε η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Συγκεκριμένα, ανέβασε φωτογραφίες που… βρήκε στα social media και χωρίς καμία «διασταύρωση» και ενδοιασμό, υποστήριξε ότι πρόκειται για ντοκουμέντα από εκπαίδευση στο… αντάρτικο Ελληνοκύπριων γυναικών και παιδιών.

Μόνο που φυσικά η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας…

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται Ελληνοκύπριες μαζί με τα παιδιά τους να κρατάνε όπλα, προκειμένου να μάθουν πώς να την… πέσουν στην Τουρκία, όπως υποστηρίζουν οι γείτονες, αγνοώντας πως τα όπλα είναι ψεύτικα!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συγκέντρωση που έκαναν οι εθνοφύλακες με ψεύτικα όπλα, στην οποία κάλεσαν γυναίκες και παιδιά για να τους δείξουν κάποιες βασικές τεχνικές.

Οι φωτογραφίες, δε, τραβήχτηκαν σε ένα πάρκο, ενώ η «εκπαίδευση» δεν είχε καμία σχέση με επίσημη άσκηση των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως, σύμφωνα με άτομα που μετείχαν στη συγκέντρωση, πολλές φορές οι έφεδροι εθνοφύλακες καλούν τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να τους κάνουν μαθήματα πρώτων βοηθειών, αλλά και κάποιων στρατιωτικών βασικών κινήσεων, χωρίς φυσικά πραγματικά όπλα.

Σχετικές ειδήσεις