ΕΘΝΙΚΑ

Έλληνες στρατιωτικοί - Κεφαλογιάννης: Η περιπέτεια πρέπει να τελειώσει σύντομα (vid)

Έλληνες στρατιωτικοί - Κεφαλογιάννης: Η περιπέτεια πρέπει να τελειώσει σύντομα (vid)

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, εξέφρασε τη Δευτέρα (14/05/2018) την εκτίμηση πως συνιστά θετικό βήμα από πλευράς της Τουρκίας, η άδεια που έλαβε ο ίδιος να επισκεφθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι εδώ και 75 ημέρες.

«Η Τουρκία θέλει να περάσει ένα θετικό μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνεται πωςο ίδιος είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που θα επισκεφθεί τον υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

Όπως ο ίδιος είπε, «Η επίσκεψη αυτή ήταν μία πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις συναντήσεις που είχε με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς, ενώ συνέβαλαν και οι προσωπικές του προσπάθειες που έγιναν κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία».

«Η περιπέτεια πρέπει να τελειώσει σύντομα και αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει το Ευρωκοινοβούλιο», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Θα περάσω το μήνυμα αγάπης ενός ολόκληρου έθνους που απαιτεί, δεν ζητά την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών».

Εξάλλου, ο κ. Κεφαλογιάννης δεσμεύτηκε πως οι προσπάθειες για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών δεν θα περιοριστούν στη σημερινή του επίσκεψη, αφού από την Τρίτη (15/05/2018) ξεκινήσει γύρος πρωτοβουλιών, με αρχή τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου.

Σημειώνεται πως ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έλαβε την άδεια από τις τουρκικές Αρχές, ως πρόεδρος της Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας της ευρωβουλής κι έπειτα από μια σειρά επαφών μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου και των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εξωτερικών της γείτονος.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις