ΕΘΝΙΚΑ

Πάιατ: Επιτυχία για τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ η αναβάθμιση των F-16

Πάιατ: Επιτυχία για τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ η αναβάθμιση των F-16

Τζέφρι Πάιατ | Ειδήσεις: Το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις διμερείς σχέσεις εξήρε την Τρίτη (15/05/2018) ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο 6ο ετήσιο συνέδριο «EXPOSEC – DEFENSEWORLD» που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας «επιτυχημένο παράδειγμα διμερούς συνεργασίας».

Παράλληλα, τόνισε πως γίνεται η προεργασία και για άλλες συνεργασίες που θα επισφραγιστούν στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Εξάλλου, ο πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεισφορά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και έδωσε τα εύσημα για τις διπλωματικές κινήσεις της χώρας στην ευρύτερη περιοχή, με τη δημιουργία τριμερών σχημάτων συνεργασίας (με Κύπρο - Ισραήλ καθώς επίσης με Κύπρο - Αίγυπτο).

Τέλος, αναφερόμενος στις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, ο Τζέφρι Πάιατ υπογράμμισε πως «οι επόμενες εκατό μέρες θα είναι κρίσιμες για την Ελλάδα, καθώς θα βγει από το πρόγραμμα επιτήρησης και θα μπει στον δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη».

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις