ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Λαμπρινίδη - Νίμιτς για το Σκοπιανό

Συνάντηση Λαμπρινίδη - Νίμιτς  για το Σκοπιανό

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δημήτρη Χριστόφια, τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό κ. Μάθιου Νίμιτς, καθώς και με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας θα έχει απόψε και αύριο στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.


Στη συνάντηση με τον κ. Νίμιτς ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα επαναλάβει την ετοιμότητα της χώρας μας να εξευρεθεί λύση για ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, το οποίο θα είναι το ίδιο για όλες τις χρήσεις.

Μιλώντας σε εκατοντάδες παριστάμενους, ανάμεσά τους αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα και μέλη του Κογκρέσου, ο κ. Λαμπρινίδης έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της Ελλάδας, επισημαίνοντας τα πάντα επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα της εθνικής μας επετείου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους «κοινούς αγώνες» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών για ελευθερία και ανεξαρτησία, τονίζοντας τον «εξαιρετικά σημαντικό και βοηθητικό ρόλο» που έχει διαδραματίσει η αμερικανική κυβέρνηση αυτή την περίοδο για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στην Ευρώπη.