ΕΘΝΙΚΑ

Σκοπιανό: Νέος γύρος συνομιλιών Κοτζιά - Ντιμιτρόφ παρουσία Νίμιτς

Σκοπιανό: Νέος γύρος συνομιλιών Κοτζιά - Ντιμιτρόφ παρουσία Νίμιτς

Συνέχεια των συνομιλιών που ξεκίνησαν χθες (24/05) στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα στη Νέα Υόρκη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ για το ονοματολογικό, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Πριν από λίγο έφτασε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τη διπλωματική αποστολή, ενώ ακολούθησε μετά από λίγα λεπτά ο Σκοπιανός ομόλογός του, με τη συνοδεία του.

Οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν στον 15ο όροφο του κτηρίου, όπου ξεκίνησαν τις συνομιλίες στις 9:37 τοπική ώρα Νέας Υόρκης (4:37 ώρα Ελλάδας).

Χθες, και οι δύο πλευρές δεν προέβησαν σε δηλώσεις τηρώντας μία προσεκτική στάση. Μιλώντας την Τετάρτη, 23 Μαϊου, σε Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Κοτζιάς είχε επισημάνει την ανάγκη να επιδείξει πραγματισμό η σκοπιανή πλευρά, ενώ ερωτώμενος εάν η διαπραγμάτευση θα διαρκούσε μία ή δύο μέρες, είχε απαντήσει ότι «αυτό θα το δούμε».

Σήμερα το απόγευμα, ο Έλληνας υπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις