Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας για τον προϋπολογισμό (pics)

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία στη…

Το Μαξίμου διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών το Μάρτιο

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διέψευσαν την έντονη φημολογία που…

Χριστούγεννα 2018: Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία!

Μια εβδομάδα απέμεινε μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα…

Ψηφίστε τώρα: Θέλετε ο Πάνος Καμμένος να αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση;

Διαδικτυακή δημοσκόπηση: Ας μιλήσουμε για το τι πιστεύετε…

Τροπολογία της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση Ζάεφ: Διαχωρίζει ιθαγένεια από εθνότητα

Ξεκίνα σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα, στην Επιτροπή Συνταγματικών…

Πρόεδρος ΣΒΒΕ: Επιβεβλημένη η επίλυση του προβλήματος Ελλάδας - Σκοπίων

Πρόεδρος ΣΒΒΕ: Επιβεβλημένη η επίλυση του προβλήματος Ελλάδας - Σκοπίων

Επιβεβλημένη καθίσταται πλέον η επίλυση του προβλήματος Ελλάδας - Σκοπίων, στο πλαίσιο της ανάδειξης της χώρας μας σε παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, όπως επισημαίνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης

Παράλληλα, τονίζει ότι «ουτοπιστικές και εκτός πραγματικότητας θέσεις» θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε αδιέξοδα και ενδεχομένως σε διεθνή απομόνωση.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, «η διευθέτηση του ζητήματος θα έχει σαφείς θετικές επιδράσεις στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά κυρίως θα συντελέσει στην εμπέδωση της σταθερότητας ολόκληρης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων».

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθ. Σαββάκης, επισημαίνει ότι η λύση που θα συμφωνηθεί (για το ονοματολογικό των Σκοπίων) δεν θα πρέπει να αναιρεί τα κεκτημένα της χώρας μας το 2008 στο Βουκουρέστι, αλλά και ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει την προστασία των ελληνικών επενδύσεων και των ζητημάτων που αφορούν στις ελληνικές εμπορικές επωνυμίες. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, σημειώνει ότι η επίλυση του προβλήματος είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματικός «ευρω- λιμένας» και να αποτελέσει κόμβο για την πλωτή διασύνδεση με τον Δούναβη και σημείο εκκίνησης της εμπορικής διασύνδεσης Μεσογείου - Κεντρικής Ευρώπης.

Η πλήρης δήλωση του κ. Σαββάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ακολουθεί: «Η επίλυση του προβλήματος Ελλάδας - Σκοπίων καθίσταται πλέον επιβεβλημένη στο πλαίσιο της ανάδειξης της χώρας μας σε παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. Η διευθέτηση του ζητήματος θα έχει σαφείς θετικές επιδράσεις στις διμερείς μας σχέσεις, αλλά, κυρίως, θα συντελέσει στην εμπέδωση της σταθερότητας ολόκληρης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων. Όμως, κατά τον ΣΒΒΕ, η λύση που θα συμφωνηθεί δεν θα πρέπει ν΄ αναιρεί τα κεκτημένα της χώρας μας το 2008 στο Βουκουρέστι. Ουτοπιστικές και εκτός πραγματικότητας θέσεις θα οδηγήσουν τη χώρα σε αδιέξοδα και ενδεχομένως σε διεθνή απομόνωση. Για τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας, η λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει την προστασία των ελληνικών επενδύσεων και των ζητημάτων που αφορούν στις ελληνικές εμπορικές επωνυμίες, αλλά και γενικά τις ομαλές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που δεν θα δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Τέλος, και ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, η επίλυση του προβλήματος είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματικός "ευρω- λιμένας" και ν’ αποτελέσει κόμβο για την πλωτή διασύνδεση με τον Δούναβη και σημείο εκκίνησης της εμπορικής διασύνδεσης Μεσογείου- Κεντρικής Ευρώπης»