ΕΘΝΙΚΑ

Ευθεία επίθεση της Άγκυρας στον Αλέξη Τσίπρα: Δεν κράτησε το λόγο του για τους «8»

Ευθεία επίθεση της Άγκυρας στον Αλέξη Τσίπρα: Δεν κράτησε το λόγο του για τους «8»

Έντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυραςδιά τουκυβερνητικού εκπροσώπουΜπεκίρ Μποζντάγ στην είδηση ότι πλέονείναι ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει περάσει πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς νόμοι. Η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία» τόνισε ο Μποζντάγ.

Ο Μποζντάγ ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση και εξαπέλυσε «πυρά» κατά του πρωθυπουργού. «Η ελληνική κυβέρνηση τους παρέχει στήριξη. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός, αλλά δεν τους επέστρεψε».

Μάλιστα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, είπε: «Είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, να τους πακετάρουμε και να τους επιστρέψουμε στην Τουρκία».

Σε μυστική τοποθεσία οι Τούρκοι αξιωματικοί

Νωρίτερα το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Οι τέσσερις κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, από όπου και αποχώρησαν λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνο).

Πλέον θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα η χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο είχαν έρθει στην Ελλάδα.

4029536

Έτσι, όταν η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά τον έναν από τους οκτώ αξιωματικούς, δημοσιευθεί, θα καταλάβει και τους υπόλοιπους, καθώς η υπόθεση έχει εισαχθεί στο ΣτΕ με το θεσμό της πρότυπης δίκης (πολιτική απόφαση), σύμφωνα με το νόμο 3900/2010.

Κατά συνέπεια θα χορηγηθούν στον συγκυβερνήτη ταξιδιωτικά έγγραφα και έτσι θα μπορεί να ταξιδεύσει στην Ευρώπη. Στη συνέχεια, το ίδιο θα γίνει και με τους υπόλοιπους επτά Τούρκους αξιωματικούς, εφόσον εκδοθούν οι αναμενόμενες αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου, με τις οποίες θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση, φιλοξενώντας και δηλώσεις του συνηγόρου των οκτώ αξιωματικών, Όμηρου Ζέλιου, σύμφωνα με τις οποίες, «οι πελάτες του θα παραμείνουν σε σημείο στην Αττική, που θα παραμείνει μυστικό».

Σημειώνεται ότι και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την εξέλιξη της απελευθέρωσης των υπολοίπων τεσσάρων ως «σκάνδαλο».

Διαβάστε επίσης: Δείτε το χάρτη με τις τσούχτρες στην Ελλάδα: Πού έχουν εμφανιστεί

Προσοχή! Μην απαντήσετε ποτέ σε αυτούς τους αριθμούς

Σχετικές ειδήσεις