ΕΘΝΙΚΑ

Απειλές Μποζντάγ για τους «8»: Όπου κι αν είναι θα τους βρούμε

Απειλές Μποζντάγ για τους «8»: Όπου κι αν είναι θα τους βρούμε

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ,με αφορμή τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώςπαρήλθε το δεκαοκτάμηνο που είναι το ανώτερο όριο προφυλάκισης

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, οι «οχτώ» εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στις 15 Ιουλίου 2016.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος υπενθύμισε ότι μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους «8», η Τουρκία ανέστειλε τη συμφωνία επανεισδοχής που είχε με την Ελλάδα, καταδικάζοντας παράλληλα τη στάση αυτή και προαναγγέλλοντας αρνητικά αποτελέσματα στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Το ζήτημα δεν αφορά το ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για ένα ζήτημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Δεν είναι σωστό να το μεταφέρει εκεί η Ελλάδα», είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Και συνέχισε: «Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Θα τους φέρουμε ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης».

Όπως είπε, «όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός είτε εκτός της χώρας, δεν θα τους αφήσουμε. Θα τους παραπέμψουμε στη δικαιοσύνη και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε να λογοδοτήσουν. Όλοι και ο τρομοκράτης Γκιουλέν θα βρεθούν στο τέλος ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτό η Τουρκία θα το επιτύχει. Εμείς αυτό θα το επιτύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή».

Παραλήρημα Μπαχτσελί: «Το Αιγαίο θα γίνει ο τάφος στις ελπίδες των Ελλήνων»

Στη γνωστή παράλογη και ανιστόρητη φρασεολογία του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού και των ύβρεων σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου επιδόθηκε για ακόμη μία φορά ο επικεφαλής των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος επιχειρεί να ξεσηκώσει το εσωτερικό του ακροατήριο κι ενώ απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες έως τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε «άμυαλη και χοντροκέφαλη την Ελλάδα», επειδή αντέδρασε σε προεκλογικό σποτ των «Γκρίζων Λύκων», το οποίο παρουσίαζε την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση των ομοϊδεατών του στη Σμύρνη, ο Μπαχτσελί είπε: «Γιατί; Επειδή έδειχνε την Κύπρο τουρκικό έδαφος. Ρωτάω αυτούς τους άμυαλους και χοντροκέφαλους: τι να κάναμε; πως να την δείχναμε; Επιπλέον το τονίσω: Η Κύπρος είναι τουρκική, πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει τουρκική. Η ελληνική κυβέρνηση που παίζει παιχνίδια με τα νησιά του Αιγαίου να γνωρίζει τα όριά της και να μην ξεχνάνε τι πέρασαν οι παππούδες τους στον βυθό της θάλασσας. Δόξα τω θεώ ζει η θέληση η οποία θα κάνει το ίδιο, θα κάνει το Αιγαίο τάφο τις ελπίδες των Ελλήνων. Και θα συνεχίζει να ζει μέχρι τέλους».

Σχετικές ειδήσεις