ΕΘΝΙΚΑ

«Τραβούν το σχοινί» οι Τούρκοι - Τσαβούσογλου: H Ελλάδα υπεύθυνη για την ένταση στο Αιγαίο

«Τραβούν το σχοινί» οι Τούρκοι - Τσαβούσογλου: H Ελλάδα υπεύθυνη για την ένταση στο Αιγαίο

Νέες προκλήσεις της Άγκυρας προς την Αθήνα – Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα πως ευθύνεται για την ένταση στο Αιγαίο – Μίλησε για πολύ περίεργα πράγματα από ελληνικής πλευράς - Οι νέες δηλώσεις που βάζουν «φωτιά» στις ελληνοτουρικές σχέσεις έρχονται λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο ανοιχτά της Λέρου με Άγκυρας

Συνεχίζει το επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων η Τουρκία. Μετά το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στο Αιγαίο, ανοιχτά της Λέρου, όπου Έλληνες αλιείς δέχθηκαν πυρά από Τούρκους ψαράδες, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι υπεύθυνη για την ένταση στο Αιγαίο. Μάλιστα, έκανε λόγο για πολύ περίεργα πράγματα από ελληνικής πλευράς.

«Για να φτάσουμε σε λύση στην Κύπρο, πρέπει να ξεκινήσει μία καινούρια διαδικασία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στην 10η διάσκεψη Τούρκων Πρέσβεων.

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να συνεργαστούν. Κι αυτό το είδαμε πέρυσι. Το είδαμε στη Γενεύη, το είδαμε στο Κραν Μοντανά», είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «και η Ελλάδα δεν είναι διαφορετική».

«Στις δύσκολες ημέρες τους πάντα είμαστε δίπλα τους. Αλλά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πάλι αυξάνουν την ένταση κάνουν πράγματα πολύ περίεργα, που δεν γίνονται. Όλοι μας δεν θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να εξελιχθεί σε μία περιοχή ειρήνης και ευημερίας;», τόνισε.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο - ντοκουμέντο από τη Λέρο