ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτη τουρκική προπαγάνδα: «Μας πυροβόλησαν Έλληνες λιμενικοί»

Απίστευτη τουρκική προπαγάνδα: «Μας πυροβόλησαν Έλληνες λιμενικοί»

Νέο προκλητικό παραλήρημα από τους Τούρκους – Προσπαθούν να… απαντήσουν μετά τις καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων για πυρά κατά ελληνικών αλιευτικών – Σε λειτουργία ξανά η τουρκική μονταζιέρα

Η μηχανή προπαγάνδας και ψυχολογικών επιχειρήσεων της Τουρκίας τέθηκε ξανά σε πλήρη λειτουργία, πυροδοτώντας την ένταση στο Αρχιπέλαγος.

Μετά τις άκρως προκλητικές και επικίνδυνες ενέργειες κατά Ελλήνων ψαράδων, όπου έφτασαν στο σημείο να πυροβολήσουν κατά των ελληνικών ψαροκάικων, οι Τούρκοι θέτουν και πάλι σε εφαρμογή την τουρκική μονταζιέρα.

Η Άγκυρα, με ένα προκλητικό παραλήρημα προσπαθεί να… αντεπιτεθεί σχετικά με τις καταγγελίες των Ελλήνων ψαράδων και καταγγέλλει πυροβολισμούς από το ελληνικό Λιμενικό.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, Τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι ενώ βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Σάμου, τους πλησίασε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού και ότι οι Λιμενικοί ύψωσαν τα όπλα και πυροβόλησαν, σπάζοντας παράθυρα του αλιευτικού.

H τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι παρενοχλήσεις στους Τούρκους ψαράδες συνεχίστηκαν, ακόμη και όταν εισήλθαν από τα διεθνή ύδατα στα τουρκικά και ότι Έλληνες λιμενικοί τους έβριζαν και έκαναν χειρονομίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η ελληνική πλευρά διαψεύδει οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό ενώ και οι Τούρκοι έσπευσαν να ανασκευάσουν λέγοντας πως δεν ήταν πραγματικές σφαίρες αλλά... πλαστικές!

Είναι προφανές ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις συνεχίζουν να βαδίζουν σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια, με την Άγκυρα να κλιμακώνει το σκηνικό της έντασης με φόντο το Αιγαίο και την Κύπρο.

Το Newsbomb.gr, με απόλυτη συνέπεια και μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων και εκτενών ρεπορτάζ, έχει προειδοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό για το άσχημο παιχνίδι των Τούρκων, ενώ έχουμε τονίσει πως ο «σουλτάνος» δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική.