ΕΘΝΙΚΑ

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους - Νεκρός ο κυβερνήτης (pics-vids)

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους  - Νεκρός ο κυβερνήτης (pics-vids)

Πτώση αεροσκάφους | Πολεμική Αεροπορία: Σε τραγωδία κατέληξε η εκπαιδευτική πτήση του αεροσκάφουw τύπουΤ-2 Buckeye της 120 Π.Ε.Α., το οποίο κατέπεσε περίπου στις 08:30 το πρωί της Τρίτης (28/08/2018) στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στηΣπάρτηκαι τηνΤρίπολη, κοντά σε δασώση περιοχή στο χωριόΒλαχοκερασιά, καθώς σύμφωνα με το militaire.gr, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είναι νεκρός.

Σώος ο συγκυβερνήτης - Το εκπαιδευτικό T-2 Buckeye της 120 ΠΕΑ συνετρίβη σε δασώδη περιοχή ανάμεσα στην Τρίπολη και τη Σπάρτη

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η σορός του άτυχου υποσμηναγού και κυβερνήτη βρέθηκε κοντά στα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Σύμφωνα, πάντα με την ίδια πηγή, επιβεβαιώνεται από την Πολεμική Αεροπορία ότι και οι δύο χειριστές είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, αλλά προς το παρόν, το τι δεν πήγε καλά στην εγκατάλειψη του δεύτερου χειριστή είναι ακόμη άγνωστο.

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr τις πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους (Πηγή: arcadia938.gr)

Το εκπαιδευτικό Τ-2 είχε απογειωθεί από την Καλαμάτα και πετούσε σε ύψος 800 μέτρων και φαίνεται ότι και οι δύο χειριστές προσπάθησαν να το σώσουν μέχρι τελευταία στιγμή από κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Ο συγκυβερνήτης που εγκατέλειψε εγκαίρως το αεροσκάφος, εντοπίστηκε σώος και βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο της Καλαμάτας σε καλή κατάσταση.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Το αεροσκάφος Τ-2 Buckeye

t2 ekpaideytiko

Το T-2 Buckeye είναι αμερικανικής κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά - Επιδόσεις Τ-2 Buckeye

  • Πλήρωμα: 2 (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος)
  • Κινητήρες: 2 J-85-GE-4Α/ Ώση: 2.950 λίβρες έκαστος
  • Εκπέτασμα Πτερύγων: 11.6μ
  • Μήκος: 11.8μ
  • Μέγιστη ταχύτητα: 840 km/h ή 0.85 Mach
  • Μέγιστο ύψος: 13.800μ. ή 45.200 πόδια

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr τις πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους (Πηγή: arcadia938.gr)