ΕΘΝΙΚΑ

Χιούμορ Κοτζιά - Τσαβούσογλου με τα τουρκικά μαχητικά: «Μην ανησυχείτε, δεν στοχεύουν εσάς»

Χιούμορ Κοτζιά - Τσαβούσογλου με τα τουρκικά μαχητικά: «Μην ανησυχείτε, δεν στοχεύουν εσάς»

Ο απολαυστικός διάλογος των δύο ΥΠΕΞ όταν άκουσαν τα τουρκικά μαχητικά πάνω από τα κεφάλια τους - Με κουλούρι και... τάβλι τα «βρήκαν» μετά το «θερμό» επεισόδιο μπροστά στις κάμερες.

«Μην ανησυχείτε, δεν σημαδεύουν εσας», αστειεύτηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, άκουσαν τουρκικά μαχητικά να πραγματοποιούν χαμηλή πτήση στο πλαίσιο πρόβας ενόψει των εκδηλώσεων για την καταστροφή της Σμύρνης.

«Νόμιζα ότι είναι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας», απάντησε ο Κοτζιάς, με εμφανή διάθεση για χιούμορ.

Μετά πάντως τις εκατέρωθεν αιχμές με τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στα εγκαίνια του προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη, οι δύο άνδρες έκαναν μια βόλτα παραλιακά.

Στη χαλαρή αυτή βόλτα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συνομίλησαν με πολίτες, έβγαλαν selfies, μοίρασαν χειραψίες και χαμόγελα.

Μάλιστα, σε κάποιο από τα παραλιακά μαγαζιά προσέφεραν στους δύο υπουργούς ένα κουλούρι, το οποίο μοιράστηκαν, ενώ λίγο παρακάτω συνάντησαν ένα ζευγάρι νεαρών που έπαιζαν τάβλι, με τον Νίκο Κοτζιά να μην διστάζει να υποδείξει κινήσεις, αλλά να ρίξει και μια ζαριά.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

«Θερμό» επεισόδιο Κοτζιά – Τσαβούσογλου στη Σμύρνη

Νωρίτερα, σε σκληρή κόντρα μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας εξελίχθηκε η τελετή των εγκαινίων του ελληνικού προξενείου στην Σμύρνη.

Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντάλλαξαν πυρά, επιβεβαιώνοντας τις κακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες, τόσο για το ζήτημα των οχτώ Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλισαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, όσο και για την παράνομη πεντάμηνη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης και τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο.

«Εμείς δεν θα δίναμε καταφύγιο στη χώρα μας σε πραξικοπηματίες που θα είχαν στοχεύσει την Ελλάδα», είπε ο Μεβλούτ Τσασβούσογλου στον Νίκο Κοτζιά, λίγο πριν από τα εγκαίνια του κτηρίου του ανακαινισμένου κτηρίου του Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη. «Και οι δύο χώρες έχουν αμέτρητα πολιτιστικά μηνύματα. Στις γλώσσες μας υπάρχουν 5.000 λέξεις. Αυτές φέρνουν κοντά τους λαούς μας. Υπάρχουν μέρες που δεν συμφωνούμε, φουρτουνιασμένες μέρες, αλλά βλέπουμε τον διάλογο ως λύση. Δεν είναι μυστικό το ότι διαφωνούμε. Οι προδότες και οι πραξικοπηματίες που στοχεύουν την Ελλάδα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Δεν θα το επιτρέψουμε», ανάφερε ο Τούρκος υπουργός.

Από την δική του πλευρά ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε, ότι η Ελλάδα έχει σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας στο θέμα του πραξικοπήματος ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρχαν υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από την προκυμαία της Σμύρνης. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν μάλιστα σε πολύ χαμηλό ύψος προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο και εκνευρισμό στον Νίκο Κοτζιά. «Ακούω φασαρία», σχολίασε ο Έλληνα Υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε πως «φασαρία κάνουν αυτοί που δε θέλουν τις συμφωνίες». Όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ ερωτήθηκε αν πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη άσκηση, δεν έδωσε απάντηση.

Το κτήριο Καπετανάκη βρίσκεται επί της παραλίας της Σμύρνης και αποτελεί σημείο ιστορικής αναφοράς του Ελληνισμού. Διεσώθη κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, αποτελώντας ένα από τα λιγοστά διασωθέντα παλαιά κτήρια της πόλης. Από το 1924, που επαναλειτούργησε η Προξενική Αρχή της Ελλάδας στη Σμύρνη μέχρι το 1955, το Γενικό Προξενείο στεγαζόταν σε διάφορα μισθωμένα ακίνητα επί της ιστορικής προκυμαίας της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο Κοτζιά – Τσαβούσογλου στη Σμύρνη: «Αρπάχτηκαν» στα εγκαίνια του προξενείου

«Τα βρήκαν» με τάβλι και κουλούρι Κοτζιάς - Τσαβούσογλου μετά το «θερμό» επεισόδιο (pics+vids)