ΕΘΝΙΚΑ

Σκοπιανό - Οι Γάλλοι πιέζουν τους Σκοπιανούς: «Ψηφίστε για τη Βόρεια Μακεδονία»

Σκοπιανό - Οι Γάλλοι πιέζουν τους Σκοπιανούς: «Ψηφίστε για τη Βόρεια Μακεδονία»

Σκοπιανό | Γαλλία | Ειδήσεις: Σχεδόν μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια και η Γαλλία δείχνει να «πρεσάρει» τους πολίτες της γείτονος, ώστε να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνία των Πρεσπών, διά της οποίας θα μετονομαστεί η χώρα σε «Βόρεια Μακεδονία».

«Η επιλογή των πολιτών της FYROM στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου θα είναι «Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο πρέσβης της Γαλλίας στα Σκόπια, Κριστιάν Τιμονιέ, ενθαρρύνοντας τους πολίτες της χώρας να πάνε να ψηφίσουν.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να αποκαλέσει «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς, υποστηρίζοντας πως «είναι ικανοί για θυσίες και με το δημοψήφισμα θα έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν».

«Μιλώ εδώ και καιρό με “Μακεδόνες” και γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να σκεφτούν τις μελλοντικές γενιές. Για να το πω χωρίς περιστροφές: η επιλογή είναι ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βόρεια Κορέα. Να ξέρετε τι θα επιλέξετε», είπε ο Γάλλος διπλωμάτης κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης που διεξήχθη την Παρασκευή (21/09/2018) στα Σκόπια.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συζήτησης, ο επίσης Γάλλος διπλωμάτης, Αλάν Λε Ρουά, δήλωσε: «Υπάρχει ομόθυμη στήριξη από την ΕΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Εξάλλου, ο ίδιος προανήγγειλε πως ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα στείλει το Σάββατο (22/09/2018) βιντεοσκοπημένο μήνυμα υπέρ της συμφωνίας, ενθαρρύνοντας τους πολίτες των Σκοπίων να προσέλθουν στο δημοψήφισμα.

Διαβάστε σχετικά:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το Σκοπιανό