ΕΘΝΙΚΑ

ΓΕΕΘΑ για Έλληνες στρατιωτικούς: Κανείς δεν έχει παραπεμφθεί στο στρατοδικείο ακόμα (vid+pics)

ΓΕΕΘΑ για Έλληνες στρατιωτικούς: Κανείς δεν έχει παραπεμφθεί στο στρατοδικείο ακόμα (vid+pics)

Έλληνες στρατιωτικοί | Ειδήσεις:Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) με ανακοίνωση του το βράδυ της Τετάρτης (24/10/2018) γνωστοποίησε πως η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που αφορά στο περιστατικό στην περιοχή του Έβρου με τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, τον Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή, είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ: «ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΔΕ ΓΙΑ ΜΗΤΡΕΤΩΔΗ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΑΤΖΗ»

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται πως «ουδείς έχει παραπεμφθεί στο στρατοδικείο».

Είχε προηγηθεί σχετικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, με την Έλλη Στάη. Σύμφωνα μ' αυτό, οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να παραπεμφθούν σε στρατοδικείο, μαζί και με άλλα ανώτερα και ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπόθεση της σύλληψής τους στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, θα σταλούν κλήσεις και σε ανώτατους αξιωματικούς του Δ’ Σώματος στρατού της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού όπου υπηρετούσαν οι δύο στρατιωτικοί.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Open, το κατηγορητήριο στρέφεται κατά όλων των προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις που σύμφωνα με την έρευνα και την αποτίμηση που γίνει στο μεσοδιάστημα, οδήγησαν στα γεγονός της 1η Μαρτίου, δηλαδή στη σύλληψη των δύο στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς