ΕΘΝΙΚΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ραγίζει καρδιές η μητέρα του αδικοχαμένου Έλληνα ομογενούς

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ραγίζει καρδιές η μητέρα του αδικοχαμένου Έλληνα ομογενούς

Συγκλονίζει η μητέρα του αδικοχαμένου Έλληνα ομογενούς, Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στην Αλβανία.

Οι γονείς του 35χρονου ομογενούς καταγγέλλουν ότι οι Αρχές είχαν βάλει στο μάτι το παιδί τους επειδή αγαπούσε την πατρίδα του και ύψωνε την ελληνική σημαία.

«Ήταν ένας λεβέντης. Γιατί του είχαν γινάτι του παιδιού μου; Τι τους είχε κάνει; Επειδή αγαπούσε την Ελλάδα και στόλιζε την πλατεία; Με το σταυρό του στο λαιμό ήταν το παιδί μου, με τα θρησκευτικά του βιβλιαράκια στο κρεβάτι. Μου κρέμασε κι εμένα το σταυρό στον λαιμό κι έφυγε. Το παιδί μου το σκότωσαν επειδή αγαπούσε την Ελλάδα», ανέφερε η μητέρα του στον απεσταλμένο του Open TV στο χωριό Βουλιαράτες.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου, τόνισε: «Ήταν δραστήριο παιδί. Πήγαινε μοναχός του και σήκωνε τη σημαία. Τον κυνηγούσαν 3-4 χρόνια, τον είχαν στο μάτι...».

Καταγγελία - ΣΟΚ για το θάνατο του Έλληνα ομογενούς

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έχασε τη ζωή του από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής Αστυνομίας, χωρίς όμως να έχει γίνει σαφές υπό ποιες συνθήκες σκοτώθηκε και αν ο ίδιος ήταν οπλισμένος και είχε πυροβολήσει κατά των αστυνομικών.

Οι ομογενείς στην Αλβανία είναι οργισμένοι από τη δολοφονία του 35χρονου.

Ο πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ», Λεωνίδας Παππάς, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία, αποκάλυψε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι υπήρξε διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς, καθώς δεν βρήκε την ελληνική σημαία που είχε βάλει στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

«Κάποιος από τους αστυνομικούς του έδειξε το όπλο του και εκείνος πήγε και πήρε το δικό του και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κάποιον. Αν ήθελε να σκοτώσει θα σκότωνε, αλλά δεν ήθελε», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο 35χρονος στη συνέχεια πήγε να κρυφτεί, όμως, οι Αλβανοί αστυνομικοί τον εντόπισαν, ενώ κάτοικοι του χωριού λένε ότι ακούγονταν πυροβολισμοί για πολύ ώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, υπάρχουν δυο εκδοχές: Η πρώτη αναφέρει ότι η αλβανική αστυνομία του είπε να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε και παράλληλα πυροβολούσε και όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε έξω φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα».

Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, οι Αλβανοί αστυνομικοί τον εκτέλεσαν επί τόπου και στη συνέχεια, θέλοντας να φανεί η δολοφονία ως συμπλοκή, πυροβολούσαν μόνοι τους.

Τέλος, ο κ. Παππάς αποκάλυψε ότι Αλβανοί αστυνομικοί είχαν μπει στο σπίτι της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα όταν τον αναζητούσαν, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν τους γονείς του.

Διαβάστε επίσης:

Οργή για το θάνατο του Κατσίφα: Για «εξτρεμιστική τρέλα» μιλούν τα Τίρανα - Φόβοι για αντίποινα

Αλβανός δημοσιογράφος: Καλύτερα να κλαίνε μάνες Ελλήνων – Αν θέλετε ξαναδοκιμάστε