ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλούν οι Σκοπιανοί: «Έλληνες, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σας ευχαριστεί»

Προκαλούν οι Σκοπιανοί: «Έλληνες, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σας ευχαριστεί»
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σκοπιανοί | Συμφωνία των Πρεσπών: Σα να μην πέρασε μια μέρα και με σαφή διάθεση να προωθήσει - και με τη… βούλα πλέον της ελληνικής Βουλής – τα αλυτρωτικά της παιχνίδια, η κυβέρνηση των Σκοπίων έρχεται να… καλωσορίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη χώρα μας, ευχαριστώντας μας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σωστά διαβάζετε, η κυβέρνηση της γείτονος υπογράφει μια ανακοίνωση με το παραπάνω όνομα και όχι ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως προβλέπεται βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Μάλιστα, ευχαριστεί την Ελλάδα για την «μακεδονο-ελληνική» λύση, υποστηρίζοντας ότι προάγει την ειρήνη και τη φιλία στην περιοχή κι ότι με τη Συμφωνία τερματίζεται μια διένεξη 30 και πλέον ετών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.

Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.

Με την εξεύρεση της μακεδονο – ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.

Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτή».

Όπως αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας, το «πάρτι» του αλυτρωτισμού, που στήθηκε επάνω στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, μόλις έχει αρχίσει!

Με 153 «ναι» πέρασε η Συμφωνία

Με 153 «ναι», 146 «όχι» και ένα «παρών» κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα και έντονους τόνους στην Ολομέλεια.

Υπέρ της Συμφωνίας ψήφισαν όλη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (145 βουλευτές) και οκτώ ακόμη βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Δανέλλης, Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά, Παπακώστα, Λυκούδης και Θεοχαρόπουλος).

Κατά τη Συμφωνίας τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝ.ΑΛ., ΑΝ.ΕΛ., ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή.

«Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός.

Η κυβέρνηση κατάφερε, με τη βοήθεια των βουλευτών - «Εφιαλτών» της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνδρομή των «προθύμων» συναδέλφων τους από τη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και του ΑΝ.ΕΛ. να βάλουν την υπογραφή τους σε μια απαράδεκτη συμφωνία, η οποία συνιστά ξεκάθαρη εθνική υποχώρηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οργή Ελλήνων κατά του Τσίπρα: «Ξεπούλησες τη Μακεδονία και την Ιστορία μας»

Μακεδονία: Τετέλεσται... Επωλήθη

Καιρός: Ποια βελτίωση; Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Σχετικές ειδήσεις