ΕΘΝΙΚΑ

«Λύσσαξαν» οι Τούρκοι ανήμερα 25ης Μαρτίου: Δεκάδες παραβιάσεις – Τους κυνήγησαν οι Έλληνες πιλότοι

«Λύσσαξαν» οι Τούρκοι ανήμερα 25ης Μαρτίου: Δεκάδες παραβιάσεις – Τους κυνήγησαν οι Έλληνες πιλότοι

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για σεβασμό των εθνικών εορτών, οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν πως δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Για μια ακόμη φορά επαληθεύουν όσους υποστηρίζουν πως το καθεστώς Ερντογάν δεν έχει καμία επαφή με τον πολιτισμό, κανέναν ηθικό φραγμό, κανένα ίχνος σεβασμού.

Ανήμερα λοιπόν της εθνικής μας επετείου για την Επανάσταση του 1821, τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο κεντρικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί από δύο ζεύγη F-16 και ένα ζεύγος F-4, καθώς και δύο κατασκοπευτικά CN-235 , προέβησαν σε 47 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών. Τις 29 παραβιάσεις πραγματοποίησαν τα κατασκοπευτικά και τις 18 οι τρεις σχηματισμοί των μαχητικών αεροσκαφών.

Η απάντηση που πήραν από τους Έλληνες πιλότους ήταν άμεση. Με το που έμπαιναν στον ελληνικό εναέριο χώρο, τα ελληνικά μαχητικά τους έπαιρναν στο κυνήγι μέχρι να ξαναμπούν στην Τουρκία.

Καμία πρόκληση, καμία παραβίαση δεν έμεινε αναπάντητη. Όλες αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε επίσης:

Ράγισαν καρδιές: Εύζωνας παρήλασε φορώντας την φουστανέλα του αδικοχαμένου Σπύρου Θωμά (pics)

Σχετικές ειδήσεις