ΕΘΝΙΚΑ

Προκλήσεων συνέχεια από Ερντογάν: Καταργεί και το ελληνικής προέλευσης Ιστανμπούλ

Προκλήσεων συνέχεια από Ερντογάν: Καταργεί και το ελληνικής προέλευσης Ιστανμπούλ
Συνεχίζει το παραλήρημα του ο Τούρκος Πρόεδρος

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν για την Αγιά Σοφία αλλά και την Πόλη. Ο Τούρκος Πρόεδρος επανήλθε δριμύτερος, κάνοντας νέες αναφορές στο ναό της Ορθοδοξίας αλλά και στην Κωνσταντινούπολη που όπως τόνισε θα της δώσει νέα ονομασία.

Στην ομιλία του στους κατοίκους της Τραπεζούντας ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου ο Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Μπορούμε να κάνουμε την είσοδο στην Αγιά Σοφία δωρεάν. Και τί σημαίνει αυτό; Όχι μόνο να την κάνουμε δωρεάν, αλλά μετά τις εκλογές θα καταργήσουμε τον όρο μουσείο και θα κάνουμε την Αγιά Σοφία τζαμί».

Αφού τελείωσε με το σύμβολο της Ορθοδοξίας στη συνέχεια στο στόχαστρο του μπήκε η Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως είπε εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαφανίσει ακόμα και το Ινσταμπούλ που αποτελεί παραφθορά της ελληνικής πρότασης «Εις την Πόλιν» (η τουρκική γλώσσα είναι συγκολλητική).

Θα είναι η δεύτερη φορά που ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να κάνει πραγματικότητα τα όσα είπε χθες στους κατοίκους της Τραπεζούντα. «Δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει Κωνσταντινούπολη... Το όνομα αυτής της περιοχής είναι Ισλάμ μπολ και το ξέρετε αυτό» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πάντως, παρά τις κορόνες του Ερντογάν τα ποσοστά του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υποχωρούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία για τις δημοτικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Δέσποινα Μοιραράκη: Τι απαντά για την πτώχευση της επιχείρησής της (vid)

Σχετικές ειδήσεις