ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικές ιαχές από Ακάρ: «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο»

Πολεμικές ιαχές από Ακάρ: «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο»

Απειλεί τους πάντες το καθεστώς Ερντογάν - Χωρίς συμμάχους και εγκλωβισμένη η Άγκυρα - Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Αντιμέτωπος με πολλά και επικίνδυνα μέτωπα είναι πλέον ο «σουλτάνος», έχοντας απομείνει χωρίς πραγματικούς συμμάχους.

Οι επιλογές του έχουν απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη, αποσταθεροποίησαν την ευρύτερη περιοχή και ουσιαστικά μετέτρεψαν τη γειτονική χώρα σε «ξένο σώμα» - για να μην πούμε εχθρό - της Δύσης.

Τι απομένει στο καθεστώς Ερντογάν; Οι απειλές, οι εκβιασμοί και ο ρόλος του «νταβατζή».

Γι' αυτό άλλωστε και τα πρωτοπαλίκαρά του έχουν βγει και απειλούν τους πάντες, με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο.

Όπως τόνισε, «ως εγγυήτρια δύναμη είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" και να μην επιτρέψει κανένα τετελεσμένο».

Σε ετοιμότητα Ελλάδα, Κύπρος και Ε.Ε.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν σε εξέλιξη επικοινωνίες ανάμεσα σε Αξιωματούχους της Κύπρου με την ΕΕ, ενώ δεν είναι λίγες οι επαφές που γίνονται και από Ελληνικής πλευράς ώστε ν’ αναχαιτιστεί αυτή η ιδιαίτερη πρόκληση.

Πηγές του Ελληνικού πενταγώνου βλέπουν τις προσπάθειες που κάνει η γειτονική χώρα σε πολλά και ταυτόχρονα επίπεδα που όλα έχουν ως βάση τη διαχρονική προκλητική εξωτερική πολιτική των διεκδικήσεων.

«Παρακολουθούμε στενά κάθε κίνηση της Άγκυρας. Αν προσπαθήσει να τεντώσει το σχοινί, ο σχεδιασμός υπάρχει και είναι επί μονίμου βάσεως», αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Σχετικές ειδήσεις