ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά - LIVE BLOG: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες σε Κορινθία, Αττική - Δραματικές ώρες

Φωτιά - LIVE BLOG: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες σε Κορινθία, Αττική - Δραματικές ώρες
Ευδοκία Μύτιλη

Εκτός ελέγχου μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Σχίνος, στην Κορινθία. Οι Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε εκκενώσεις οικισμών, ενώ το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε νέα αναζωπύρωση στο Αλεποχώρι και τιτάνιες προσπάθειες των Αρχών να απομακρύνουν τους κατοίκους από το σημείο.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε διάσπαρτα μέτωπα για τρίτη ημέρα ενώ το έργο τους δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ οι καπνοί κάλυψαν και τον ουρανό της Αττικής. Σύμφωνα με το meteo, η φωτιά έχει δημιουργήσει τον δικό της καιρό, με αποτέλεσμα η κάπνα να έχει φτάσει μέχρι την Ικαρία.

Οι κάτοικοι από τις περιοχές που εκκενώθηκαν, έχοντας διασώσει ό,τι μπόρεσαν, κινούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες των Αρχών, προς τα Μέγαρα, μέσω του παραλιακού δρόμου.

Οι άνεμοι είχαν στρέψει τις φλόγες προς την περιοχή των Μεγάρων, με το κύριο μέτωπο της φωτιάς να μετακινείται με ταχύτητα προς τα εκεί μετά και τη νέα αναζωπύρωση το βράδυ της Πέμπτης.

Δείτε όσα συμβαίνουν λεπτό προς λεπτό μέσω του LIVE BLOG του Newsbomb.gr.