ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κορινθία: Δραματικές μαρτυρίες κατοίκων στο Newsbomb.gr - «Σώσαμε ό,τι μπορούμε»

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κορινθία: Δραματικές μαρτυρίες κατοίκων στο Newsbomb.gr - «Σώσαμε ό,τι μπορούμε»

Με τα πράγματά τους στα αυτοκίνητα πολίτες που διαμένουν στην περιοχή εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Κορινθία που βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει ανεξέλεγκτα

Ρεπορτάζ Σπύρος Μελισσάρης, Ευδοκία Μύτιλη

Δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν από χθες οι κάτοικοι περιοχών από όπου έχει περάσει η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας. «Σώσαμε ότι μπορούμε τα υπόλοιπα… κάηκαν», αναφέρει αγανακτισμένος ένας πολίτης ο οποίος έχει φορτώσει το αυτοκίνητό του με πράγματα.

Κάτοικος στο λιμάνι Μαυρολίμνης, περιγράφει τα όσα έζησε στην κάμερα του Newsbomb.gr: «Χθες το βράδυ ζήσαμε μια κόλαση στην κυριολεξία. Με πρωτοβουλία δικιά μας γιατί είμαστε επαγγελματίες ψαράδες, εγώ και άλλοι δυο συνάδελφοι ήρθαμε να σώσουμε τις περιουσίες μας αλλά δεν περιμέναμε να συναντήσουμε τέτοιο κακό».

Ο κάτοικος της περιοχής αναφέρει χαρακτηριστικά «αυτό το πράγμα δεν το έχουμε ξαναζήσει», ενώ συνέχισε λέγοντας «Εδώ πέρα ήταν ένα αιωνόβιο δάσος, παρθένο πολύ πυκνό, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Κάποια στιγμή νομίζαμε θα χάσουμε και την ζωή μας αλλά ευτυχώς γλιτώσαμε».

«Νιώθω μια απελπισία και μια απογοήτευση, τίποτα άλλο δεν θέλω να πω δεν θέλω να το σκέφτομαι», αναφέρει μια άλλη κάτοικος με δάκρυα στα μάτια, την ώρα που οι φλόγες βρίσκονται στο σπίτι της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι