ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κορινθία - Δήμαρχος Λουτρακίου στο Newsbomb.gr: «Τεράστιο το μέτωπο - Δεν μαζεύεται»

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κορινθία - Δήμαρχος Λουτρακίου στο Newsbomb.gr: «Τεράστιο το μέτωπο - Δεν μαζεύεται»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο η φωτιά που συνεχίζει και καίει από χθες το βράδυ στην Κορινθία και έχει ενισχυθεί εκ νέου από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, εκτείνεται χιλιόμετρα από το Σχίνο μέχρι το Αλεποχώρι

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιάννης Γκιώνης, ανέφερε, «είναι δύσκολη η κατάσταση, είναι άσχημη η εικόνα γενικότερα, η φωτιά εξελίσσεται πολύ άσχημα. Έχουν αυξηθεί οι άνεμοι και δυστυχώς το μέτωπο είναι τεράστιο και δεν μαζεύεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτιά εκτείνεται χιλιόμετρα από το Σχίνο μέχρι το Αλεποχώρι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα να την μπορέσουν να περιορίσουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Η φωτιά όπως φαίνεται και από τις εικόνες του Newsbomb.gr πλησιάζει επικίνδυνα σε μοναστήρι της περιοχής το οποίο φαίνεται ότι έχει περικυκλωθεί από τους καπνούς.

Οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά προς τα Μέγαρα, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται με υδροφόρες από Μεσόγεια και την Ελευσίνα.

Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 10 χιλιόμετρα και έχει κατεύθυνση προς τα Γεράνεια Όρη. Πρόκειται, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, για πνεύμονα πρασίνου με 300 μόνιμους κατοίκους και 2.000 εξοχικές κατοικίες, με άγνωστο αριθμό κατοικιών να έχουν καταστραφεί.

Έχουν ήδη εκκενωθεί 6 οικισμοί και 2 μοναστήρια, ενώ έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς το δάσος της περιοχής. Καπνοί και στάχτες έχουν φτάσει μέχρι την Αθήνα. Απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι και από το Αλεποχώρι, κυρίως στα νότια και δυτικά του χωριού. Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι Οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Μάζη και Παρασκευάς, καθώς και οι Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τασούλας σε Τσίπρα: «Ζητήματα αυτοπροστασίας, όχι Δημοκρατίας» τα της λειτουργίας του Κοινοβουλίου