ΕΛΛΑΔΑ

LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία

Φωτιά ΤΩΡΑ (5/8)
Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα μέτωπα της πυρκαγιάς
Σπύρος Μελισσάρης

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δεκάδες είναι τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε όλη τη χώρα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τιτάνιο αγώνα για να τα ελέγξουν - Live όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές στην Ελλάδα

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η κατάσταση από το μέτωπο της φωτιάς που έφτασε στη Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης (5/8) στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. Η φωτιά σαρώνει τη βόρεια Αττική έχοντας κάψει σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης σε Δροσοπηγή, Κρυονέρι Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες. Λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ οι φλόγες πέρασαν από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας προς την μεριά του Αγίου Στεφάνου.

Την ίδια ώρα η Εύβοια βρίσκεται σε πύρινο «κλοιό» με την κατάσταση να επιδεινώνεται. Τα χωριά Σκεπαστή και Κεραμειά, στην ανατολική πλευρά των μετώπων της φωτιάς στη Βόρειο Εύβοια, βρίσκονται ένα βήμα πριν να τα κυκλώσουν οι φλόγες. Η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα και έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, πεζοπόρα τμήματα, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα προσπαθώντας να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. Την ίδια στιγμή οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν όλο και καινούργιες αναζωπυρώσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες προς το χωριό Παλαιόβρυση.

Παράλληλα, ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται για δεύτερη νύχτα στην Ηλεία, με πολλαπλά μέτωπα να εκδηλώνονται στην περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 19 χωριά, ενώ υπάρχουν συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των πυρκαγιών: