ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πέρασε στην απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού η πυρκαγιά στις Αφίδνες

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Διακοπές κυκλοφορίας από την Αστυνομία
Σπύρος Μελισσάρης

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πέρασε την Εθνική Οδό η πύρινη λαίλαπα – Κόλαση φωτιάς σε Κρυονέρι, Δροσοπηγή

Πέρασαν οι φλόγες από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας προς την μεριά του Αγίου Στεφάνου λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης στο ύψος των Αφιδνών με διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Οι άνεμοι στην περιοχή έχουν ενταθεί, ενώ πυροσβεστικά προσπαθούν να την περιορίσουν ώστε να μην εξαπλωθεί. Οι ώρες είναι δραματικές και ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Η φωτιά έχει περάσει συνολικά πέντε φορές την εθνική οδό και στο ύψος των Αφιδνών καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής.

Εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, γιατί η φωτιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, εκτός από το μέτωπο που έχει στην εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών κατευθύνεται και προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη φωτιά:

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να κάνουν ρήψεις με το που έπεσε το σκοτάδι, και έχουν κάνει ζώνη στην εθνική οδό δίνοντας μάχη να μην φουντώσουν οι πυρκαγιές που περνούν προς τον Άγιο Στέφανο, καθώς και να ανακόψουν την πορεία τους προς την ιπποκράτειο Πολιτεία.

Η νέα μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Βαρυμπόμπη, αρχικά κατευθυνόμενη προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση.

Από την Πολιτική Προστασία εστάλη νωρίτερα μήνυμα από το 112 προς τις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες καλώντας του κατοίκους να απομακρυνθούν προς την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Ενώ ακόμα μήνυμα από το 112 κάλεσε τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας να εκκενώσουν προς Ωρωπό.

Δείτε φωτογραφίες από τις Αφίδνες στη Gallery:

Πέντε τραυματίες σε Δροσοπηγή και Κρυονέρι

Δύο εγκαυματίες από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο ΚΑΤ. Στο Νοσοκομείο έχουν διακομιστεί συνολικά 5 τραυματίες και όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Δείτε βίντεο από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Καλυφτάκη λίγο μετά τις 19.20 όταν έκλεισε ο δρόμος:

Μήνυμα 112: Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση

Επείγουσα ειδοποίηση προς όλους έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 προειδοποιώντας ότι τις επόμενες ημέρες προβλέπεται πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Ακόμη τονίζει ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Τέλος αναφέρει ότι σε περίπτωση που «εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς, ειδοποιούμε την Πυροσβεστική στο 199».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία