ΕΛΛΑΔΑ

LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις με την κακοκαιρία «Ελπίς» - Σε κλοιό χιονιά η χώρα

LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις με την κακοκαιρία «Ελπίς»
Σε κλοιό χιονιά η χώρα
Intimenews

Σαρώνει τη χώρα το δεύτερο και εντονότερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» - Αναμένεται επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς», με πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Από το πρωί της Δευτέρας ο χιονιάς «χτυπάει» και την Αττική. Στο λεκανοπέδιο ο χιονιάς έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους κεντρικούς οδικούς άξονες. Σημειώνεται ότι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και της σφοδρής χιονόπτωσης αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Σοβαρά είναι και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ προβλήματα υπάρχουν σε Νταού Πεντέλης και Μαραθώνα. Προβλήματα με βλάβες στη χαμηλή τάση έχουν επίσης παρουσιαστεί στην Καλλιθέα και τμήματα της Ιστιαίας στη Βόρεια Έύβοια.

Νωρίτερα σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Τρίτη να κηρυχθεί ημέρα γενικής αργίας προκειμένου να μην προκληθούν σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία Ελπίδα η οποία ήδη «δείχνει τα δόντια» της και αναμένεται να συνεχιστεί με την ίδια ένταση για τουλάχιστον άλλο ένα 24ωρο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ έχει τεθεί σε μερική επιφυλακή το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Αττικής, Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων και νήσου Σκύρου, με τα συνεργεία που βρίσκονται στις βάσεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών να είναι σε ετοιμότητα. Σχετικά με την Αττική, από το πρωί 50 οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να επέμβουν όπου υπάρχει ανάγκη.

LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις με την κακοκαιρία «Ελπίς»