Καταδικάστηκε ο πρώην νομάρχης Κιλκίς

Καταδικάστηκε ο πρώην νομάρχης Κιλκίς

Ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, στον πρώην νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση της έκδοσης χιλιάδων εικονικών δελτίων ΑμΕΑ, κατά τη διετία 2007/2008.

Για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκε και ο πρώην πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κιλκίς, στον οποίο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, ποινή που μετατράπηκε προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από την τότε νομαρχία είχαν εκδοθεί τη συγκεκριμένη διετία βεβαιώσεις για τη χορήγηση δελτίων αναπηρίας σε 10.211 ΑμΕΑ, τη στιγμή που ο αριθμός των αναπήρων στον νομό ήταν πέντε φορές μικρότερος. Το ΚΤΕΛ είχε χρηματοδοτηθεί με 1,1 εκατ. ευρώ για τα μειωμένα εισιτήρια, ποσό το οποίο τελικώς επιστράφηκε.

Ο Ευ. Μπαλάσκας, που λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση τέθηκε σε καθεστώς αργίας ως δήμαρχος της πόλης, δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιους δικηγόρους, οι οποίοι αρνήθηκαν το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του εντολέα τους. Τις κατηγορίες του αρνήθηκε, κατά την απολογία του, και ο πρώην "τιμονιέρης" του ΚΤΕΛ Κιλκίς.

Πρωτοδίκως, είχε επιβληθεί στον πρώτο φυλάκιση πέντε ετών και στον δεύτερο φυλάκιση επτά ετών, ποινές που ήταν εξαγοράσιμες.