ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Λήξη συναγερμού για το ακυβέρνητο σκάφος με μετανάστες ανοιχτά της Παλαιοχώρας

Χανιά: Λήξη συναγερμού για το ακυβέρνητο σκάφος με μετανάστες ανοιχτά της Παλαιοχώρας

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας οδηγήθηκε με ασφάλεια νωρίς το βράδυ της Τρίτης (12/05), σκάφος με μετανάστες το οποίο είχε εντοπιστείαργά το μεσημέρι κοντά στις ακτές της Παλαιόχωρας Χανίων.

Στο σκάφος επιβαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες 200 μετανάστες μεταξύ των οποίων, πολλές γυναίκες και παιδιά, ωστόσο ο ακριβής αριθμός των μεταναστών θα γίνει γνωστός μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση τους.

Συναγερμός είχε σημάνει νωρίτερα στο Λιμενικό Σώμα των Χανίων καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοικτά της Παλαιοχώρας.

Όπως ανέφεραν τα haniotika-nea.gr, το σκάφος αρχικά είχε προσαράξει στον κόλπο της Παχιάς Άμμου.

Εκεί οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι πάνω σε αυτό επιβαίνουν περίπου 200 άτομα, τα οποία δήλωσαν ότι το σκάφος είναι ακυβέρνητο.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού έδωσε εντολή να οδηγηθεί το σκάφος στο εμπορικό λιμάνι της περιοχής Τηγάνι κάτι που δεν κατέστη δυνατό λόγω των ισχυρών ανέμων έως και 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Ασθενοφόρο με δύο γιατρούς έχει στείλει στην Παλαιοχώρα το Κέντρο Υγείας Καντάνου ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται το Περιφερειακό ιατρείο της περιοχής.

Σχετικές ειδήσεις