ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες εγκλωβισμένοι στο φαράγγι της Σαμαριάς από ξαφνικό μπουρίνι

Δεκάδες εγκλωβισμένοι στο φαράγγι της Σαμαριάς από ξαφνικό μπουρίνι

Μια καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα στο φαράγγι της Σαμαριάς, το πρωί του Σαββάτου (26/9), με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό 57 εκδρομείς.

Ένα ξαφνικό μπουρίνι είχε σαν αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο φαράγγι της Σαμαριάς 57 επισκέπτες, οι οποίοι βρίσκονται σε ασφαλείς χώρους μαζί με το προσωπικό του εθνικού δρυμού.

Σύμφωνα με τόσα δήλωσε στην ιστοσελίδα flashnews.gr η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων Πολύμνια Σλαβάκη, η ενημέρωση που υπήρχε απο την μετεωρολογική υπηρεσία, ανέφερε πως η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινούσε απο το απόγευμα του Σαββάτου.

Έτσι αποφασίστηκε να επιτραπεί η είσοδος στο φαράγγι μόνο σε όσους έφταναν εκεί νωρίς το πρωί ενώ στην συνέχεια της ημέρας, το φαράγγι θα έκλεινε.

Όμως το ξαφνικό μπουρίνι άλλαξε τα σχέδια κι έτσι στις 9 το πρωί το φαράγγι έκλεισε ενώ είχαν ήδη μπει μέσα περίπου 350 επισκέπτες.

Όσοι βρίσκονταν στην αρχική διαδρομή του μονοπατιού επέστρεψαν πίσω στην είσοδο του Ξυλόσκαλου.

Πενήντα όμως επισκέπτες οι οποίοι είχαν φτάσει στο καταφύγιο του Αγίου Νικολάου και επτά ακόμα που βρίσκονταν στο Βρυσί, αναγκάστηκαν να παραμείνουν εκεί μαζί με τους φύλακες του φαραγγιού, περιμένοντας να κοπάσει η καταιγίδα ώστε να επιστρέψουν και αυτοί στο Ξυλόσκαλο.

Σχετικές ειδήσεις