ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καβάλα: Ανήλικοι ληστές είχαν κλέψει 13 σπίτια

Καβάλα: Ανήλικοι ληστές είχαν κλέψει 13 σπίτια

Όχι μια, όχι δύο, όχι δέκα αλλά δεκατρείς ληστείες είχαν διαπράξει στην περιοχή της Καβάλας, ένας 17χρονος και μια 16χρονη.

Ένα αγόρι 17 ετών κι ένα κορίτσι 16 ετών, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 13 κλοπών σε σπίτια, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 23-1-2013 έως 24-8-2015, στην πόλη της Καβάλας.

Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι οι δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας από κοινού ή κατά μόνας, διέρρηξαν, στην Καβάλα, δεκατρία σπίτα, αφαιρώντας από τα έντεκα συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.835 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο tablet και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος, διέφυγε στις 22 Ιουνίου από το Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές και έκτοτε αναζητείται, ενώ η 16χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές επανειλημμένα για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που σχηματίσθηκε σε βάρους τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Ρoή Ειδήσεων