ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Αυξάνονται οι νεκροί από το ναυάγιο στην Εφταλού

Λέσβος: Αυξάνονται οι νεκροί από το ναυάγιο στην Εφταλού

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο καθώς οι νεκροί του χθεσινού μεγάλου ναυαγίουπου σημειώθηκε στη βόρεια Λέσβο, ανοικτά της Εφταλούς αυξάνονται συνεχώς και έχουν φτάσει τους δέκα - Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περισυνέλεξε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (29/10) μία ακόμη σορό ενός μετανάστη, την ίδια στιγμή που ανοικτά της περιοχής όπου έγινε το ναυάγιο από σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυλλέγη η σορός μιας γυναίκας.

Υπενθυμίζεται ότι έως το μεσημέρι της Πέμπτης (29/10) είχαν περισυλλεχθεί οι σοροί δυο παιδιών ηλικίας περίπου τριών ετών, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι ,και δυο ενηλίκων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Χθες από τη θάλασσα ανασύρθηκαν ακόμη τρείς σοροί, δυο αγόρια ηλικίας περίπου έξι και ενός έτους και ένας ενήλικας άνδρας ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα κοριτσάκι όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Ας σημειωθεί ότι στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύονται 15 παιδιά, ενώ άλλα τρία μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση C130 σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι διασωθέντες ναυαγοί ανέρχονται σε 242, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή ημέρα το ναυάγιο στην Εφταλού δεν ήταν το μοναδικό καθώς ναυάγια με θύματα σημειώθηκαν επίσης σε Σάμο και Αγαθονήσι.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με αμείωτους ρυθμούς.

Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που κατέγραψε το βρετανικό δίκτυο Channel 4 από την επιχείρηση διάσωσης.

242 migrants rescued by Greek coastguard as boat capsizes

The Greek coastguard has rescued 242 migrants after their wooden boat sank north of the island of Lesbos yesterday.At least three drowned including two small boys, authorities have said.

Posted by Channel 4 News on Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, για τη μεταφορά είχαν πληρώσει έως και 1.500 ευρώ ο καθένας.

Διάσωση 100 περίπου μεταναστών στη νότια Χίο

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης διασώθηκαν περίπου 100 πρόσφυγες, που επέβαιναν σε δύο ξύλινες βάρκες και κινδύνευαν το μεσημέρι ανοικτά της θαλάσσιας περιοχή Γρίδια στη νότια Χίο, διασώθηκαν από το αλιευτικό σκάφος «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ζ. ΙΙ».

Ο καπετάνιος και ιδιοκτήτης του ψαροκάικου Στέφανος Ζαννίκος, ειδοποιήθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι από το Λιμενικό Σώμα, ότι στην περιοχή βρίσκονται δύο ξύλινες βάρκες με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων προσφύγων που παρασύρονταν από τα κύματα, ενώ λόγω της θαλασσοταραχής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν σε αυτές σκάφη του Λιμενικού.

Από εκείνη την ώρα και μέχρι νωρίς το απόγευμα, το σύνολο των επιβαινόντων διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Χίου. Μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν βρέφη και παιδιά αλλά και γυναίκες - από τις οποίες αρκετές είναι μεγάλης ηλικίας.








Σχετικές ειδήσεις