ΕΛΛΑΔΑ

Amber Alert για τον 4χρονο που απήγαγε ο συζυγοκτόνος στη Χαλκιδική

Amber Alert για τον 4χρονο που απήγαγε ο συζυγοκτόνος στη Χαλκιδική

Τα στοιχεία και η φωτογραφία τουπαιδιού που απήγαγε ο 35χρονοςπατέρας του, λίγο μετά τη δολοφονία της ίδιας του της γυναίκας, έδωσε στη δημοσιότητα το Χαμόγελο του Παιδιού, σε μια προσπάθεια αυτό να βρεθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Το παιδί αγνοείται από το απόγευμα της Τετάρτης (06/01), όταν ο πατέρας του, ο οποίος διέμενε εδώ και έξι μήνες στην Αλβανία, βρέθηκε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Ο 35χρονος που είναι αλβανικής υπηκοότητας φέρεται να μαχαίρωσε έξι φορές τη 41χρονη γυναίκα, προκαλώντας της θανάσιμα τραύματα. Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές της γυναίκας έσπευσαν στο σπίτι, όπου τη βρήκαν αιμόφυρτη.

Ο δράστης έφυγε τρέχοντας από το σημείο του εγκλήματος, παίρνοντας μαζί του τον μικρότερο γιό τους (το ζευγάρι έχει έναν ακόμα γιο, 6 χρονών) κι εξαφανίστηκε.

Η ζήλια είναι σύμφωνα με τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ο λόγος που οδήγησαν τον 35χρονο στο φονικό ενώ πληροφορίες τον θέλουν να έχει ποινικό μητρώο για υποθέσεις ναρκωτικών.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ένα μεγάλο ανθρωποκυνηγητό στην κεντρική Μακεδονία για τον εντοπισμό του δράστη και φυσικά του παιδιού.

Σήμερα Πέμπτη, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε Amber Alert για το αγοράκι και αναφέρει ότι το παιδί ονομάζεται Φοίβος έχει ύψος 1 μέτρο, ζυγίζει 15 κιλά, έχει λευκή επιδερμίδα, καστανά σκούρα μάτια και μαύρα μαλλιά.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφία του 35χρονου πατέρα.

amberalert

Όπως σημειώνει το Χαμόγελο του Παιδιού, είναι επιτακτική η ανάγκη για τον άμεσο εντοπισμού του παιδιού, καθώς «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αρπαγής καθώς και της δολοφονίας της μητέρας του από τον πατέρα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι βρίσκεται σε κίνδυνο».

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό όλο το εικοσιτετράωρο στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116.000 ή με την Αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του παιδιού»:

Στις 06/01/2016 στις 19:00 το απόγευμα, απήχθη ο ανήλικος Φοίβος (ον.) Λέσι (επ.) ετών 4,5 από τον πατέρα του κύριο Λέσι (επ.) Τζέημς (ον.) Κλωντ (ψευδώνυμο) αλβανικής καταγωγής, από την οικία του στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Ο ανήλικος Φοίβος είναι 4,5 ετών, έχει ύψος 1 μέτρο, ζυγίζει 15 κιλά, έχει λευκή επιδερμίδα, καστανά σκούρα μάτια και μαύρα μαλλιά. Ο πατέρας κύριος Τζέημς Λέσι είναι 34 ετών, έχει ύψος 1,73 μέτρα, ζυγίζει 85 κιλά, έχει λευκή επιδερμίδα, καστανά μάτια και καστανά σγουρά μαλλιά.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αρπαγής καθώς και της δολοφονίας της μητέρας του ανήλικου από τον πατέρα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο και είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης εύρεσής του. Οι συγγενείς του ανησυχούν και ελπίζουν με τη βοήθεια όλων μας σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει κοντά τους.

Σχετικές ειδήσεις