ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη - Κάηκαν δύο αυτοκίνητα (photos)

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη - Κάηκαν δύο αυτοκίνητα (photos)

Βάσιμοι φαίνεται πως αποδεικνύονται οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για εκτεταμένα επεισόδια το Σάββατο (30/1), καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (29/01) σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Η οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη, επί της οδού Βουλγαροκτόνου στο κέντρο της Αθήνας, έγινε για μία ακόμη φορά στόχος, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έριξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο της.

16214083

Από τις μολότοφ κάηκαν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μπροστά από το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια και η φωτιά σβήστηκε από οχήματα της Πυροσβεστικής που κινήθηκαν άμεσα προς το σημείο της επίθεσης. Από την φωτιά που προκλήθηκε σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στο παράθυρο δεξιά από την εξώθυρα της οικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης, τη στιγμή της επίθεσης, ήταν εντός της οικείας του, ωστόσο δεν κινδύνεψε ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιο μέλος της οικογενείας του.

"Δεν εκφοβιζόμαστε" λέει η Γεροβασίλη

"Η κυβέρνηση καταδικάζει αποφασιστικά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη", τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Και συνεχίζει: "Οι αυτουργοί τέτοιου είδους "αυθόρμητων" και "επαναστατικών" ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό.

Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί".

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την διάθεση ειρωνείας να είναι φανερή. Η ανακοίνωση, που χαρακτηρίζει "δολοφονική" την επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, αναφέρει χαραλτηριστικά: "Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία.

Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι "επαναστάτες" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή, τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο".

Σχετικές ειδήσεις