ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Παντελίδη: Το τελευταίο χειροκρότημα στον αδικοχαμένο τραγουδιστή

Κηδεία Παντελίδη: Το τελευταίο χειροκρότημα στον αδικοχαμένο τραγουδιστή

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος, αποχαιρετούν σήμερα τον Παντελή Παντελίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη σε τροχαίο, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

p.pantelidis55.2

Τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, το φέρετρο του Παντελή Παντελίδη οδηγήθηκε στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης.

Image 3.2

Ο πόνος είναι αβάσταχτος για την οικογένεια και τους φίλους του αδικοχαμένου τραγουδιστή, ο οποίος οδηγείται στην τελευταία του κατοικία.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η μητέρα του Παντελή Παντελίδη. Με τα μάτια της καρφωμένα στο αυτοκίνητο που μεταφέρει το παιδί της στην τελευταία του κατοικία η κυρία Αθήνα μονολογούσε συνέχεια «Παντελάκο μου με ακούς».

Το φέρετρο συνόδευαν συμμαθητές του από το Πολεμικό Ναυτικό, κόσμος κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πετούσε λουλούδια στη νεκροφόρα ενώ ακολουθούσαν μουσικοί οι οποίοι έπαιζαν επιτυχίες του Παντελή Παντελίδη.

Πολύ μεγάλο πλήθος έχει συγκεντρωθεί έξω από το κοιμητήριο, όπου θα ταφεί ο άτυχος τραγουδιστής.

Χιλιάδες κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής, η οποία έπαιζε το τραγούδι του άτυχου καλλιτέχνη «Είχα κάποτε μια αγάπη» και με χειροκροτήματα από δεκάδες φίλους και θαυμαστές που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, να τη «συνοδεύουν», έφτασε στις 10 το πρωί του Σαββάτου (20/2) η σορός του Παντελή Παντελίδη στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία όπου έγινε το λαϊκό προσκύνημα.

Ράγισε καρδιές, η τραγική μητέρα του αδικοχαμένου τραγουδιστή, η οποία έφθασε υποβασταζόμενη σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Η οικογένεια και πλήθος κόσμου, μπήκαν στο εσωτερικό της εκκλησίας όπου στις 2 το μεσημέρι εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία.

p.pantelidis2.2

Το κλίμα ήταν τόσο φορτισμένο συγκινησιακά, που δύο γυναίκες δεν άντεξαν και λιποθύμησαν. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο προκειμένου να δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

p.pantelidis9.2

Έξω από τον Ιερό Ναό είχαν τοποθετηθεί δεκάδες στεφάνια από τραγουδιστές, συνθέτες, συνεργάτες του Παντελή Παντελίδη.

p.pantelidis5.2

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν το χαμό του, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του Παντελή Παντελίδη που έφτασαν στον Ιερό Ναό για το τελευταίο «αντίο».

Αμίλητος μπήκε και βγήκε από την εκκλησία ο Αντώνης Ρέμος ενώ δίπλα του έκλαιγε σπαρακτικά η Υβόννη Μπόσνιακ. Συγκλονισμένος εμφανίστηκε ο Βασίλης Καρράς ενώ υποβασταζόμενος έφυγε από τον Ιερό Ναό ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος.

Δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους ο Γιώργος Τσαλίκης κι ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Δυστυχώς συνέβη κι ένα ντροπιαστικό σκηνικό, όταν κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στην εκκλησία από την πόρτα της εξόδου, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία των υπολοίπων που περίμεναν καρτερικά να μπουν μέσα και να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Παντελή Παντελίδη.

Τα αίματα άναψαν αλλά ευτυχώς το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση, μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Νωρίτερα το πρωί, υπό τον ήχο τον τραγουδιών του, είχε αναχωρήσει νωρίτερα η σωρός του γνωστού τραγουδιστή για τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

Χθες (19/2/2016), λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, έφτασε στο πατρικό του σπίτι, μέσα σε λευκό φέρετρο η σορός του Παντελή Παντελίδη.

Εκατοντάδες συγκεντρωμένοι που έφτασαν από το απόγευμα στο σπίτι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «Παντελή μας, θα ζήσεις για πάντα».

Αποκλειστικό: Με τη στολή του Πολεμικού Ναυτικού στην τελευταία του κατοικία

Τη στολή του υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρέτησε και τίμησε ο Παντελής Παντελίδης θα φορέσει στην τελευταία του κατοικία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr την απόφαση την έλαβε η οικογένεια του άτυχου τραγουδιστή.

Υπενθυμίζεται, πως χθες ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα του, μαζί με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη, στο κέντρο διασκέδασης «Teatro», αλλά η μοίρα του έπαιξε το δικό της τραγικό παιχνίδι.

Τι είπε στην πρώτη της κατάθεση η 21χρονη Φρόσω Κυριακού

Την πρώτη της κατάθεση έδωσε το βράδυ της Παρασκευής η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, η μία από τις δύο κοπέλες που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ του τραγουδιστή.

Η νεαρή κοπέλα η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς είπε πως την ώρα του τροχαίου εκείνη καθόταν στη θέση του συνοδηγού και όχι η 30χρονη Μίνα Αρναούτη όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Η 21χρονη -μεταξύ άλλων- αποκάλυψε στις Αρχές ότι λίγο πριν από το τροχαίο το όχημα είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα αλλά και πως δεν φορούσε ζώνη.

«Φύγαμε από εκεί που ήμασταν και θυμάμαι μόνο ότι το αμάξι άρχισε να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα», είπε η Φρόσω, η οποία βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Οι αστυνομικοί θα την επισκεφθούν εκ νέου το Σάββατο προκειμένου να μάθουν περισσότερα για το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η νεαρή κοπέλα φέρει κατάγματα τα οποία ωστόσο δεν εμπνέουν ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της. Από την άλλη η 30χρονη Μίνα Αρναούτη, η δεύτερη κοπέλα που επέβαινε στο μοιραίο τζιπ βρίσκεται σε πιο σοβαρή κατάσταση με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι το επόμενο 48ωρο θα είναι κρίσιμο για την κατάσταση της υγείας της.

H 30χρονη Μίνα Αρναούτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό πνεύμονα και στο δεξιό άνω και κάτω άκρο. Η μετεγχειρητική της κατάσταση κρίνεται σταθερή, ενώ για την ώρα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Δείτε εδώ το χρονικό της τραγωδίας

Εκδηλώσεις λατρείας...

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές είναι απαρηγόρητοι, ενώ ο θάνατος του τραγουδιστή έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Πολλά από τα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, θα παραμείνουν σήμερα και αύριο κλειστά, ενώ αρκετά είναι και τα καταστήματα στη γειτονιά του, στη Νέα Ιωνία που κατέβασαν ρολά σήμερα ως ένδειξη πένθους.

Την ίδια ώρα αρκετοί είναι αυτοί που πηγαίνουν στη Λ. Βουλιαγμένης, στο σημείο όπου ο Παντελής Παντελίδης βρήκε χθες τραγικό θάνατο, προκειμένου να αφήσουν λουλούδια.

Τόσο γείτονες, όσο και φίλοι του 32χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε ένα τόσο καλό παιδί, όπως λένε, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη.

«Αφού είσαι φίλος του πατέρα μου, είσαι και δικό μου φίλος». Αυτά ήταν λόγια που είχε πει ο Παντελής Παντελίδης σε ένα φίλο του πατέρα του στην τελευταία συνάντηση που είχαν μεταξύ τους.

Φανερά συγκινημένος από το θάνατο του λαϊκού τραγουδιστή, ο φίλος του πατέρα του Παντελή Παντελίδη αποκάλυψε πως ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε πολύ κόσμο.

«Τον συνάντησα στο δρόμο και μου έδωσε φωτογραφίες του και το cd επειδή, ήξερε ότι είμαι φίλος με το πατέρα του. Από μικρό παιδί μεγαλόκαρδος. Την τελευταία φορά που τον είχα συναντήσει μου είχε πει “Αφού είσαι φίλος με τον πατέρα μου είσαι και δικός μου φίλος”, απίστευτο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ το χρονικό της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις