ΕΛΛΑΔΑ

«Λουκέτο» προ των πυλών για το ξενοδοχείο "Ledra Athens"

«Λουκέτο» προ των πυλών για το ξενοδοχείο "Ledra Athens"

Ένα ακόμα πλήγμα δέχεται ο ξενοδοχειακός κλάδος, με την περίπτωση του ξενοδοχείου "Athens Ledra".

Μετά το οριστικό κλείσιμο του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», σε σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται ένα ακόμα ξενοδοχείο, το "Athens Ledra".

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ξενοδοχειακής μονάδας, πρόθεση της διοίκησης είναι το ξενοδοχείο να βγει σε πλειστηριασμό.

Από σήμερα (31/05) το βράδυ, οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας καθώς δεν έχουν πληρωθεί εδώ και περισσότερους από δύο μήνες. Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να παραμείνουν εντός του ξενοδοχείου για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντά τους.

Ήδη η διοίκηση του ξενοδοχείου, δεν δέχεται πλέον άλλους τουρίστες, τους οποίους και προωθεί σε άλλα ξενοδοχεία. Εξυπηρετεί πάντως τους υπάρχοντες πελάτες καθώς φτάνει σε πληρότητα το 90%

Το "Athens Ledra" είχε ιδρυθεί τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής σύμβαση με την αμερικανική αλυσίδα "Marriott" και μετονομάστηκε από "Ledra Marriott" σε "Athens Ledra".

Βασικός πιστωτής του ξενοδοχείου είναι η Alpha, με τις οφειλές προς αυτήν να αγγίζουν τα 33 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν είχε επιδιώξει να βγάλει σε πλειστηριασμό το εμβληματικό ξενοδοχείο, ωστόσο την τελευταία στιγμή σταμάτησε καθώς έγιναν συνεννοήσεις με την οικογένεια Παρασκευαΐδη.

Σχετικές ειδήσεις