ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος εποχής για το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν

Τέλος εποχής για το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν

Το ιστορικό και πασίγνωστο ξενοδοχείο Πεντελικόν στην Κηφισιά ενημέρωσε τους πελάτες του να βρουν άλλο κατάλυμα, καθώς μετά από 88 χρόνια, το ξενοδοχείο κλείνει!

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να αποχωρήσουν, όπως και όσοι διέμεναν στο ξενοδοχείο έπρεπε να κάνουν check out. Νωρίτερα είχε διακοπεί και το σύστημα on line κρατήσεων του Πεντελικόν.

Τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια με αποκορύφωμα την επίσχεση εργασίας στην οποία βρίσκονταν από τον Φεβρουάριο του 2012 περίπου 80 υπάλληλοι.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης η οποία κοινοποιήθηκε λίγο μετά τις 2 το απόγευμα της Δευτέρας:

" Η εταιρία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΡΔΗ Α.Ε. και το «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN» μετά από μια πολυετή και επιτυχημένη πορεία συνεχούς και συνεπούς προσήλωσης στην υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση, θα ήθελε καταρχάς να σας ευχαριστήσει για την προτίμησή σας αλλά και για την εμπιστοσύνη σας.

Με αυτό σαν γνώμονα, η Διοίκηση της εταιρίας θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιριακών εγκαταστάσεων. Από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κος Δουζόγλου. Η Διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN. Παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε.

Το σύνολο των πελατών που διέμεναν στο Ξενοδοχείο ενημερώθηκε σχετικά και ήδη έχει αποχωρήσει.

Η Διοίκηση της εταιρίας εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς".H οικοδόμηση του ξενοδοχείου ξεκίνησε το 1924 και εγκαινιάστηκε το 1927. Από τους πρώτους θαμώνες του Πεντελικόν ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το 1984 πέρασε στα χέρια του ομογενή επιχειρηματία από την Αυστραλία Χαράλαμπο Βάρδη. Ο Βάρδης αναβάθμισε το ξενοδοχείο και το έκανε συνώνυμο με την πολυτέλεια.

Σχετικές ειδήσεις