ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Εργασίας: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων και εργαζομένων

Υπουργείο Εργασίας: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων και εργαζομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεσημέρι της Δευτέρας (04/07) συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ανοίγει σταδιακά η Σταδίουπου είχε κλείσει από το ύψος της Αιόλου.

Στη διαμαρτυρία λαμβάνουν μέρος συνδικάτα και ομοσπονδίες, το ΠΑΜΕ, καθώς και συνταξιούχοι που διαμαρτύρονται για τις μειώσεις σε συντάξεις.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές και εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο Athens Ledra, αλλά και εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ οι οποίοι έχουν στήσει σκηνές έξω από το υπουργείο από την Παρασκευή.

Λόγω της μαζικής αυτής συγκέντρωσης, έκλεισε η οδός Σταδίου από Αιόλου.

Όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, «η μεγαλοεργοδοσία, αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της έχουν εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τσακίζει μισθούς, μεροκάματα, ασφάλιση και εργασιακές σχέσεις. Καθημερινά, εκβιάζει εργαζόμενους να δεχτούν τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς με τον "μπαμπούλα" των απολύσεων και της ανεργίας. Αφήνει απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους και όταν καταβάλλει τελικά τους πενιχρούς μισθούς, πολλές φορές προχωράει σε "ψαλίδισμα" των δεδουλευμένων με την υπόσχεση της εξόφλησης κάπου στο απροσδιόριστο μέλλον ή ακόμη χειρότερα απαιτεί από τους εργαζόμενους, στο όνομα της 'στήριξης' της επιχείρησης, να συμφωνήσουν ότι εξοφλήθηκαν εξ ολοκλήρου...

Έχουμε καθήκον, απέναντι στις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την εξουσία του κεφαλαίου... Να διεκδικήσουμε καλύτερα μεροκάματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών μας» τονίζει το ΠΑΜΕ.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετέχουν επίσης, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου-Χάρτου και Λογιστών, καθώς και τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου Αττικής και Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής.

Παίρνει μέρος, επίσης, και το Συνδικάτο Επισιτισμού και Επιχειρησιακών σωματείων στα ξενοδοχεία, που κατέρχεται σε στάση εργασίας από 10.00-16.30.

Σχετικές ειδήσεις