Κέρκυρα: Εντοπίστηκε το αγνοούμενο σκάφος

Κέρκυρα: Εντοπίστηκε το αγνοούμενο σκάφος

Εντοπίστηκε, μετά από πολύωρες έρευνες από τα λιμενικά σώματα των Ιονίων νήσων και της Ηγουμενίτσας, το ταχύπλοο σκάφος που έπλεε από νωρίς το πρωί ακυβέρνητο με παράτυπους μετανάστες.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο λιμενάρχης Κέρκυρας, Σπύρος Κοντομάρης, το ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 29 άτομα, μαζί με τον χειριστή, εντοπίστηκε 30 μίλα δυτικά των Παξών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβαίνοντες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν στο Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας.

Από τις πρώτες ομολογίες των παράτυπων μεταναστών, φέρεται να απέπλευσαν τα ξημερώματα από τις ακτές της Πρέβεζας, με προορισμό την Ιταλία, αλλά η μηχανική βλάβη στο σκάφος δεν τους επέτρεψε να φθάσουν στον προορισμό τους.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους συμμετείχαν πέντε πλωτά του Λιμενικού Σώματος από τα Λιμεναρχεία Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Πρεβέζης.

Ήταν οι ίδιοι οι επιβαίνοντες που επικοινώνησαν με το Λιμενικό και ανέφεραν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοντομάρης, ένας εκ των επιβαινόντων κάλεσε το 112, τη γραμμή του λιμεναρχείου, και δήλωσε πως το σκάφος τους είναι ακυβέρνητο και χρειάζονται βοήθεια.