Σαρώνει η εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη – Οι κάτοικοι της Ροτόντας ζητούν άμεσα μέτρα

Σαρώνει η εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη – Οι κάτοικοι της Ροτόντας ζητούν άμεσα μέτρα
Η μόνιμη παρουσία της αστυνομίας φαντάζει ως μονόδρομος, σύμφωνα με όλους τους φορείς. 
   

Την παρέμβαση του δήμου Θεσσαλονίκης για να λυθεί το πρόβλημα της Ροτόντας, εκεί όπου παρατηρούνται φαινόμενα εγκληματικότητας και εμπορίας ναρκωτικών, ζήτησαν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Η πλατεία χαρακτηρίζεται ως κέντρο εμπορίου ναρκωτικών ουσιών. Είναι δύσκολα τα πράγματα, το εμπόριο έχει οργανωθεί, υπάρχουν καταγεγραμμένα συμβάντα με μαχαίρια και πυροβολισμούς στην πλατεία που θέλουν να παίξουν τα παιδιά μας», ανέφερε ο Άρης Πετράκης, εκπρόσωπος κατοίκων της Ροτόντα. 

Οι κάτοικοι ζητούν από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης μόνιμη αστυνόμευση, να ενισχυθεί ο φωτισμός, να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες, να γίνουν δενδροφυτεύσεις, να δημιουργηθεί μια βιολογική αγορά και μια παιδική χαρά για να αλλάξει η εικόνα της περιοχής της Ροτόντας.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τον αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να γίνουν δράσεις από κοινού, του δήμου και της αστυνομίας για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. «Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο», παραδέχτηκε ο κ. Μπουτάρης, προτείνοντας να υπάρχει μια μόνιμη σκοπιά αστυνομικών που θα περιφρουρεί την περιοχή και θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους παραβάτες.

Στο πλευρό των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Ροτόντας στάθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.