ΕΛΛΑΔΑ

Οριακή η κατάσταση με την απεργία στον ΟΑΣΘ - Με προφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί ο Τζιτζικώστας

Οριακή η κατάσταση με την απεργία στον ΟΑΣΘ - Με προφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί ο Τζιτζικώστας
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κίνηση αυτή θα γίνει σε συνεργασία με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αν μέχρι αύριο (27/09) δεν λυθούν τα "χειρόφρενα" των αστικών λεωφορείων. Αυτό δήλωσε ο ίδιος στη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι θα κινηθεί νομικά σε συνεννόηση και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: "δυστυχώς, όπως έγινε και με την περίπτωση της Ειδομένης, όταν αναγκάστηκα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να τελειώνει αυτή η τραγωδία - και τελείωσε -, μας αναγκάζουν να φτάσουμε και πάλι σε ένα σημείο όπου η μόνη λύση μας είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αντί να λύνουμε τα θέματα πολιτικά. Εφόσον το πρόβλημα δεν λυθεί μέχρι αύριο θα κινηθούμε αμέσως νομικά. Ζητώ από όλους τους φορείς της πόλης, κι όχι μόνο από το Δήμο, να έρθουν να περπατήσουμε μαζί αυτό το δρόμο, επειδή αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο".

Για τις κινήσεις που έκανε επισήμανε: "ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο προσπαθειών. Συναντήθηκα με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και του ζήτησα να προχωρήσει άμεσα η καταβολή τουλάχιστον των περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι μέρος των χρεών προς τον ΟΑΣΘ, που αναγνωρίζει η Κυβέρνηση, κυρίως από τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας. Ο ΟΑΣΘ με τη σειρά του αμέσως μόλις λάβει αυτά τα χρήματα, οφείλει να τα μεταφέρει στους εργαζόμενους και να λυθούν τα "χειρόφρενα". Ζήτησα επίσης, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους για την καταβολή των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι σε ένδειξη καλής θέλησης να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Αυτή η κατάσταση που βιώνει επί δέκα μέρες η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να συνεχιστεί και να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Η Θεσσαλονίκη είναι δέκα ημέρες χωρίς αστική συγκοινωνία και η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της".