ΕΛΛΑΔΑ

Εκδήλωση - Σκοπευτήριο Καισαριανής: Μικροεπεισόδια πριν μιλήσει ο Τσίπρας

Εκδήλωση - Σκοπευτήριο Καισαριανής: Μικροεπεισόδια πριν μιλήσει ο Τσίπρας

Μικροεπεισόδια συνέβησαν πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, από ομάδα διαδηλωτών που βρίσκονταν έξω από το Σκοπευτήριο Καισαριανής. Δυνάμεις των ΜΑΤ τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν το χώρο, ενώ έκαναν και χρήση δακρυγόνων για τους απωθήσουν.

Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα στην Καισαριανή, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την παράδοση του Σκοπευτηρίου από την κυβέρνηση στον δήμο και τους κατοίκους της περιοχής.

Περίπου 120 άτομα, κυρίως από την Λαϊκή Ενότητα, την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, και άλλες οργανώσεις που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καισαριανής, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, κινήθηκαν προς το Σκοπευτήριο, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικροσυμπλοκή με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν σχηματίσει φραγμό στην συμβολή των οδών Πανιωνίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Κατά την συμπλοκή, σύμφωνα με την Αστυνομία, τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Σκοπευτήριο Καισαριανής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την απόδοση του χώρου στον Δήμο της περιοχής.

Χθες (1/10) ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος με επιστολή του είχε τονίσει πως δεν θα πάρει μέρος σε μια εκδήλωση όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει για την “εξιλέωσή της”.

Δείτε φωτογραφίες στο gallery του Νewsbomb

Σχετικές ειδήσεις