ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή απόγνωσης από τη μάνα του Γιακουμάκη: «Όσοι ξέρουν την αλήθεια, να μιλήσουν»

Κραυγή απόγνωσης από τη μάνα του Γιακουμάκη: «Όσοι ξέρουν την αλήθεια, να μιλήσουν»

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο των γονιών του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς η δίκη για την υπόθεση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που ήταν να αρχίσει την Πέμπτη, αναβλήθηκε και ξεκίνησε σήμερα.

Ξεκίνησε η δίκη για τις ευθύνες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

Στο εδώλιο κάθονται σήμερα (21/10) ο πρώην διευθυντής της Σχολής Κωνσταντίνος Μάτζιαρης, η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη της Εστίας, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται έχουν σχέση με τη μη επιβολή πειθαρχικής τιμωρίας από τη διοίκηση της Σχολής σε βάρος των σπουδαστών, οι οποίοι έκαναν bulling στον άτυχο 20χρονο.

Στη μία το μεσημέρι ξεκίνησε η δίκη στο τριμελές εφετείο πλημμελειοδικών στα Ιωάννινα.

Πρώτη μάρτυρας εξετάστηκε η μητέρα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη Μαρία Φρονημάκη. Μέσα από τις ερωτήσεις της έδρας επιχειρήθηκε να ερευνήσει και να γνωρίσει το δικαστήριο αν η μητέρα γνώριζε ότι το παιδί της ήταν θύμα μπούλινγκ από συμφοιτητές του.

Δεύτερος μάρτυρας ο πατέρας του 20χρονου σπουδαστή Ανδρέας Γιακουμάκης ο οποίος προανακριτικά δεν είχε καταθέσει. Ο κ. Γιακουμάκης υποστήριξε ότι πριν το θλιβερό γεγονός του θανάτου του παιδιού του δε γνώριζε συγκεκριμένα για βασανιστήρια εκτός από μια φορά που τον είχε ενημερώσει η σύζυγος του ότι έκλειναν το ζεστό νερό στο παιδί.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι ήταν απόφαση του γιου του να φοιτήσει στη γαλακτοκομική σχολή. Στην υπόθεση θα καταθέσουν 16 μάρτυρες.

Ξέσπασε η μητέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη

giakoumakhs

Στα Ιωάννινα, όπου γράφτηκε ο επίλογος του δράματος που τους στέρησε τον πολυαγαπημένο τους γιος, πήγαν για ακόμα μια φορά η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία μαζί με τον σύζυγό της Ανδρέα, που έχουν κληθεί ως μάρτυρες στην υπόθεση.

Ο πόνος της μάνας ανείπωτος, όταν βρέθηκε ξανά στον τόπου, όπου μαρτύρησε ο γιος της.

Μαζεύοντας τα κομμάτια τους και με ότι κουράγιο είχαν οι γονείς του Βαγγέλη έκαναν τρισάγιο στο σημείο, όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού τους, σε ένα βάλτο δίπλα στην Γαλακτοκομική Σχολή.

«Από τη Δευτέρα που βρίσκομαι εδώ στα Γιάννενα όλα έρχονται συνέχεια στο μυαλό μου... Θέλω τον Βαγγέλη μου πίσω, αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Βαγγέλης μου θα με βοηθήσει από κει που βρίσκεται να είμαι δυνατή για να σταθώ όρθια» εκμυστηρεύτηκε η χαροκαμένη μάνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

Με δάκρυα στα μάτια η Μαρία Γιακουμάκη ζητά δικαίωση και πάνω από όλα την αλήθεια για το θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη. «Φωνάζω δυνατά, θέλω τη δικαίωση για το παιδί μου! Θέλω όσοι ξέρουν την αλήθεια για το παιδί μου να μιλήσουν. Ζητώ το αυτονόητο!»

Σχετικές ειδήσεις